Første skoledag for mange på Lauvsnes

Seks spente førsteklassinger møtte til sin første skoledag på Lauvsnes skole torsdag. Men også 20 andre elever hadde sin første skoledag på en ny skole.

17 elever fra tidligere Flatanger Montessoriskole på Vik, to elever fra Utvorda og én elev fra Namsos begynte på Lauvsnes skole torsdag.

Dermed er elevtallet på ett år økt fra 61 til 85 elever.

– I dag er det mange nye som kjenner noen ekstra sommerfugler i magen, sa rektor Håvar Stenseth da han ønsket alle elevene velkommen.

Mange nye

Selv er rektoren også ny av året, det er flere nye lærere – og oppvekstsjefen er ny. Dermed er det flere enn elevene som kjenner sommerfugler i magen, fortalte rektoren

Han skrøt av de flotte skolelokalene på Lauvsnes, men sa at det ikke er bygningene som avgjør om det blir en god skole.

– Skolen har en flott visjon: «Et godt sted å være, et godt sted å lære – for alle». Den sier mye. Vi skal ha det godt i lag. Ingen skal grue seg for å gå på skolen. Der skal de møte venner og ha det fint sammen, sa Stenseth.

Alle elever, lærere og noen foreldre var samlet foran skolen under velkomsten, der årets førsteklassinger var de første som fikk gå fram og hilse på læreren. Deretter ble alle nye presentert og fikk hilse på læreren, før alle i samme klasse kom opp. Etterpå gikk alle til hver sine klasserom.

Forberedt

Rektor Håvar Stenseth forteller til Flatangernytt at skolen har jobbet siden i vår med å forberede seg på innrykket av mange, nye elever etter at det ble kjent at montessoriskolen ville bli nedlagt.

– Nå skal vi smelte det sammen til en skole, og det var allerede i vår flere samlinger slik at elever og lærere skulle bli kjente med hverandre, sier han.

Denne uka og neste uke blir det ikke vanlig skole, men en oppstartperiode med varierte aktiviteter og sosialt fellesskap, forteller rektoren.

– Vi skal riste oss sammen og bli best mulig kjent med hverandre, sier han.

De nye elevene fordeler seg på alle klassetrinn. Derfor har det ikke vært behov for å øke antall lærere. Flest nye er det i 9. klasse, hvor det kommer fire nye elever.

Fredag er det skolestart på Utvorda skole, og der er det også en skolestarter i år.