Ferdig med asfalt i full bredde

Asfaltleggerne er nå ferdige å legge asfalt i full bredde på veien mellom Vik og Sørstraumen. Dermed er det også slutt på at veien blir stengt i opptil én time.

I 12-tida torsdag nådde asfaltleggerne Sørstraumen, etter å ha lagt toppdekket i full bredde fra Vik kirke. Etter litt opprydding, tar arbeidsfolket helg og dermed blir det ingen venting torsdag ettermiddag og fredag.

Køa har vært lang med en times ventetid, men nå blir det kort venting igjen når arbeidet gjenopptas mandag.

– Mandag starter arbeidet på igjen, men da blir det legging av et felt og kort ventetid på ledebil for å passere, sier Jim Nilsen i Veidrift AS.

Han forteller at asfaltleggerne har blitt satt stor pris på av bygdefolket. De har fått servert vafler, sveler, sjokoladekake og kaffe.

– Noe sånt hadde vi ikke opplevd om vi hadde lagt asfalt i en by, sier Jim Nilsen, som sier at det har vært svært trivelig å jobbe i Flatanger.

Slik ser det nå når afaltutleggeren tar hele veibredden i et jafs.

Det er med andre ord tydelig at ny asfalt var etterlengtet. Ikke så rart, når det er 36 år siden sist det ble lagt asfalt mellom Vik og Lauvsnes.

Nå legges det et så tykt lag at det skal holde lenge. På grunn av stort behov for oppretting, legges det ekstra tykt enkelte steder. Mens det normalt går an å legge 60-70 meter av den mengden asfalt som er på en lastebil, har de vært nede i 25 meter pr bil på denne strekningen.