Gikk på grunn og sank ved kai

En servicebåt fra Frøya sank ved kai på Hasvåg fredag ettermiddag, etter at den tidligere hadde gått på et skjær utenfor Småværet.

Båten kom seg av grunna ved egen hjelp, men tok inn vann og gikk inn til Hasvåg kai.

Flatanger brann- og redningsvesen rykket ut med pumper for å forsøke å holde båten flytende. Først på stedet var depotstyrken fra Hasvåg. Hovedstyrken var på plass 20 minutter senere med mer pumpeutstyr, etter å ha fått skyss med en hurtiggående båt fra Bjørøya.

– Men da de kom fram, sank båten, sier utrykningsleder Tor Roald Lindseth.

Det ble lagt ut nesten 500 meter med lenser i havna for å hindre at diesellekkasjen fra båten skulle spre seg.

Frøylys sank ved kai, og blir nå forsøkt hevet. Bildet ble tatt før den sank fredag ettermiddag.  (Foto: Tommy Hasvåg)

Kontroll på diesel

– Vi har kontroll på dieselen som er lekket ut. Lekkasjene er stoppet, og vi har fått samlet opp storparten, sier Lindseth.

Han opplyser at om lag 200 diesel liter er lekket ut. Dieseltanken om bord inneholder 3000 liter, men den har vært tett. Det har heller ikke lekket ut hydraulikkolje.

Ennå lørdag ettermiddag sto båten på bunn.

– De holder nå på med å tette hullet de har funnet, og  de skal prøve å løfte den opp og pumpe den tom, sier Tor Roald Lindseth.

Et annet fartøy fra rederiet skal forsøke å heve båten, og brannvesenet er på plass for å pumpe ut vannet etter hvert som den heves.

– Beklagelig hendelse

Stig Ulvnes, driftskoordinator for rederiet Frøy som eier båten, bekrefter overfor Trønder-Avisa at det var deres båt som gikk på grunn.

– Det er en beklagelig hendelse. Ingen personer ble skadet, det er det positive. Vi er opptatt av å begrense skaden og ta vare på personell nå, skriver han til Trønder-Avisa i en melding fredag kveld.

Det er uklart hva som var årsaken til at Frøylys, som er en vaskebåt, gikk på grunn. Fartøyet var på veg til Østvika for å vaske nøter. Frøylys er en katamaran på 14,8 meter, bygd i 2016, ifølge Frøy-gruppens hjemmeside.