Folkefesten på Lauvsnes

Arrangørene kunne ikke drømt om ei flottere Tangspræll-helg.

LAUVSNES: – Se på dette; det kryr av mennesker. Før om årene har ikke folk kommet så tidlig, og det er artig å oppleve så mye liv allerede, sier Egil Steffensen og ser ut mot området mellom alle bodene, scenen og aktivitetsparken for ungene.

Jonathan (til venstre) og Leander i full fart ned den populære sklia. (Foto: Mats Ivar Sandmo, NA)

Da er det ennå et par timer til den tradisjonelle øyhopp-konkurransen og utdelinga av grendeprisen står på programmet lørdag.

Og lenge før Sie Gubba og Stiv Kuling skal spille opp til konsert noen hundre meter lenger opp i sentrum.

– Vi kunne ikke fått det bedre enn dette, slår Steffensen fast.

Fristende meny

Madikken (3) koste seg med rosa sukkerspinn i solskinnet. (Foto: Mats Ivar Sandmo, NA)

Og de frammøtte kunne ikke vært mer enig. Grillmat, laks, fiskesuppe og rømmegrøt ble servert på løpende bånd, mens de yngste koste seg med trylleshow, hoppeslott, rutsjebane og lego.

Og så var det jo så mye fristende godteri i noen av bodene – ja, for ikke å snakke om forfriskende slush og rosa sukkerspinn…

Nede på kaia strålte også markedssjefen i Folla Maritim, Greger Samuelsen, om kapp med sola.

– Vi har jobbet hele natta for å ferdigstille to båter som skal overleveres sine eiere i dag. Det har vel aldri skjedde før, at de nye fartøyene samles og blir stående slik at publikum kan gå om bord og se. Det er artig å kunne vise fram det vi lager. Og så er det jo artig at eierne av begge båtene er til stede selv også, sier Samuelsen.

Fornøyd reder

– Dette ser veldig bra ut; akkurat som vi forventet, sier reder Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice på dekket i sin nye Folla Work 35.

Det er første gang han kjøper fartøy fra båtprodusenten i Flatanger, mens kjøperen av den andre nybåten – Bjørøya AS – har et langt kundeforhold til det lokale selskapet.

– Vi har kjøpt tre slike tidligere, sier produksjonssjef Marius Olsen i Bjørøya og peker på den oransje båten som Nærøysund Aquaservice har kjøpt.

Reder Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice (til venstre), produksjonssjef Marius Olsen i Bjørøya AS og markedssjef Greger Samuelsen i Folla Maritime. (Foto: Mats Ivar Sandmo, NA)

Denne gang har vi bestilt en Folla Speed 36, som skal brukes til transport av ansatte. Den er konstruert for å kunne gå i dårlig vær, opplyser Olsen.

1.000 på fest

Lørdag kveld spilte Sie Gubba og Stiv Kuling opp til dans for nesten 1.000 feststemte, og søndag forsvarte Brede Hunnestad fjorårets seier under finalen i øyhopp-konkurransen.

Øyhopping er et tradisjonelt og populært innslag. 15 stykker deltok denne gang – her er Mats Thorsvik i farta. Han kom til finalen, hvor Brede Hunnestad vant til slutt. (Foto: Mats Ivar Sandmo)

Og satte med det punktum for ei fantastisk flott helg på Lauvsnes.

– Det har vært helt enormt – full klaff, slår Egil Steffensen i Lauvsnes grendelag fast.