To flatangerlag på helgetur – uavgjort og tap

Flatanger spilte uavgjort mot Fram på Skatval i helga, mens Flatanger 2 måtte se seg slått 0-1 av Bindal/Kolvereid 2.

Flatanger sendte et lag til Kolvereid i 6.divisjon med hele sju ungdommer som er født på totusentallet.

Men en 40-åring i mål tok det meste som kom. Ken Sverre Høstland spilte en praktkamp, men måtte kapitulere en gang. Bindal/Kolvereid 2 vant en fortjent seier over Flatanger 2. Bare Kristian Olsen stilte på begge kampene

Målløst på Skatval

Førstelaget fikk en flott velkomst på Framnes, der Fram Skatval var vertskap. Et titalls flatangersupportere fikk se et målløst oppgjør – et resultat bortelaget kan si seg meget fornøyd med. Fram spilte i 4.divisjon til og med sesongen 2016, og uavgjort er et sterkt resultat.

Stig Grønnerøe Sæther tar innkast for Flatanger.

Det var Fram som styrte det meste i første omgang, uten at keeperdebutant Christian Øvereng ble satt på de store prøvene. Flatanger fikk Øystein Olsen skadet etter et kvarter, og Ola Kristian D. Høstland ble trukket ned som midtstopper. Det offensive spillet ble hemmet av dette.

Øvereng ble spilleklar fredag ettermiddag, like før kretskontoret stengte. Med en keeper på sydentur, en skadd, og en som hadde arbeidshelg – ble det hektisk aktivitet for å finne en ny keeper.

Flere store sjanser

Bortelaget kom mer med utover i andre omgang, og spilte seg fram til flere store målsjanser. Alexander Breistrand fikk tre sjanser han ikke klarte å omsette i tellende resultat. På overtid var Benjamin Lein Fuglår igjennom, men fikk et dårlig førstetouch og fikk ikke avsluttet.

Det var veldig nært at Flatanger tok alle poengene i sluttminuttene.

Fram fikk et straffespark i andre omgang – men den ruvende skikkelsen fra Skage i mål holdt ikke søndagsåpent i Rema-sjappa. Butikken var stengt, men det banka kraftig på døra da ballen smalt i stolpen og ut. Akkurat som forrige helg mot Hommelvik.

Det var en solid innsats hvor Flatanger framsto som et sterkt kollektiv.

Delt spiller-pris

Spillerne har en egen kåring av dagens Flatangerspiller. Benjamin Lein Fuglår og Ola Kristian Dahle Høstland deler den prisen. Ola Kristian leverer alltid, og spiller aldri en dårlig kamp. Denne gangen som midtstopper sammen med bror Karl Ivar.

Benjamin Lein Fuglår er tilbake etter et langt skadeavbrekk.

Men det er svært gledelig at Benjamin Lein Fuglår er tilbake for fullt. Han spilte en stor kamp på en uvant plass, da han ble trukket ned som ventreback. Han viste stor ro, var sterk i duellspillet, trygg og sikker med ballen, gode pasninger, alltid spillbar og viste vilje og evne til å bidra offensivt.

Flatanger berømmer Fram for usedvanlig god service og gjestfrihet, og tok med ett poeng hjem fra bygda som er storprodusent av potet og flesk, og har hatt den største kornproduksjon pr innbygger i vårt langstrakte land.

Begge Flatangerlagene skal spille nok en bortekamp før matta på Vik er klar:

  • 4. mai kl. 20:00 Levangerstudentene – Flatanger
  • 6. mai kl. 16:00 Kvam – Flatanger 2

Artikkelforfatter er oppmann i Flatanger IL.