Tap mot både Lånke og Egge

Flatanger tapte 2-6 mot Lånke i 5. divisjon – og gikk på et stortap i 6.divisjon mot Egge. Men fredag er det nye muligheter mot Vinne for 5.divisjonslaget.

Flatanger fikk stifte bekjentskap med Lånke på fredag kveld – et lag Flatanger ikke hadde så mye kjennskap til.

Og dette ble en merkelig forestilling. Det ble stillingskrig det første kvarteret, hvor Flatanger spilte seg frem til noen halvsjanser, og burde fått straffespark da Karl Ivar Dahle Høstland ble skubbet inn i målet etter en corner.

Personlige feil førte vertene opp i ledelsen etter 14 minutter, og kampen tok fyr. For i løpet av det neste kvarteret gikk alt inn, og det sto hele 5-0 da halvtimen var passert.

Lånke vant alt av dueller og fosset i angrep. Doblet på kant, scoret på to frispark og to pasninger ut i returrom og harde skudd fra distanse. Først da våknet Flatanger.

Hodeduell i oppgjøret mellom Lånke og Flatanger – på førstnevntes hjemmebane. (Foto: Kristian Klocke)

Benjamins første scoring på to år

Langsomt tok bortelaget grep, og overtok banespillet. Karl Ivar Dahle Høstland skjøt knallhardt i tverrligger og ned, ballen renskes unna, bare for å bli slått inn i feltet igjen. Der står Benjamin Lein Fuglår med ryggen mot mål, og med et perfekt utført brassespark treffer han ballen klokkerent. Ballen fyker på undersiden av tverrliggeren, ned i bakken og i mål.

En utrolig scoring – tidenes mål i 5.divisjon roper medspillerne på benken. En ren nytelse. Har vi noen gang sett ett vakrere mål av en flatangerspiller?

Bare minuttet etter tres ballen igjennom til Ola Kristian Dahle Høstland, som setter ballen kontrollert til side for Lånkes burvokter. Lagene går til pause med 5-2.

Tar grep

Flatanger legger om taktikken, og tar grep om formasjonene. Bortelaget fører kampen i store perioder, og Flatanger har spillet og kommer til flere store sjanser. Men flere mål blir det ikke.

I stedet får Lånke straffespark i sluttminuttene, og fastsetter resultatet til 6-2.

Flatanger manglet begge spissene i denne kampen. Både Alexander Breistrand og Ole Kristoffer Fjeseth var fraværende.

Best på Flatangerlaget denne gang var Ola Kristian Dahle Høstland, tett fulgt av Benjamin Lein Fuglår.

Ola løper og står på i samfulle 90 minutter. Benjamin bidrar med kloke valg og gode pasninger. Den forløsende scoringen betyr mye for selvtilliten også. Håkon Lein Fuglår hadde en god kamp på en uvant posisjon. Han løper til han får krampe,  jobber godt hele kampen igjennom og får ros av lagkameratene.

Håkon Lein Fuglår ga alt og spilte til han fikk krampe. (Foto: Kristian Klocke)

Fra vondt til verre

I 6.divisjon ble det unge flatangerlaget regelrett rundspilt av et for dagen strålende opplagt Egge-lag.

Anført av en gnistrende god Benjamin Vådahl ble det kattens lek med musen, og musevisa tok ikke slutt før det stod hele 10-0 til gjestene. Egge er uten tvil det beste laget i avdelingen, og Vådahl er toppscorer med 20 mål på 7 kamper. Det ble envegskjøring i samfulle 90 minutter.

Ingen stor fotballhelg for våre seniorlag altså – men på fredag er det duket for sesongens andre hjemmekamp i 5. divisjon. Da kommer Vinne på besøk.

Thomas Dahle leder laget fredag

Trondheims-Ørn har spillefri denne helgen – og Thomas Dahle kommer hjem for å lede laget mot Vinne.  Thomas følger laget tett, og har en fin dialog med spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland før og etter kampene.  Sett av fredagskvelden og støtt Flatangers håpefulle i 5.divisjon.

Artikkelforfatteren er oppmann i Flatanger IL.