Nytt Folla-fartøy gjør 40 knop

En ny hurtiggående båt for persontrafikk i havbruksnæringa ble nylig overlevert fra Folla Maritime Service i Flatanger. Båten gjør 40 knop og har spesialseter for passasjerene.

Fartøyet ble overlevert til Midt-Norsk Havbruk. Et tilsvarende fartøy er under bygging for Bjørøya AS.

De nye modellen heter Folla Speed 34, og er ifølge Folla Maritime et nytt og innovativt konsept hvor fart og sjøegenskaper er satt i fokus.

Båten er innredet med åtte spesialstoler med demping, utviklet av Folla Maritime og Innovation, og er beregnet for persontrafikk under tøffe forhold og høy fart.

Her skal passasjerene ha det behagelig, selv i høy fart og røff sjø.

– Vi er stolte av at Midt-Norsk Havbruk har valgt oss som leverandør, og det er spesielt moro at de blir første kunde på vårt nye konsept FollaSpeed 35. Vi er trygge på at dette konseptet vil dekke behovene på en god måte, sier daglig leder Runar Brennvolleng i Folla Maritime Service i en pressemelding.

Olav Wahl i Midt-Norsk Havbruk var fornøyd etter endt testtur.

Lokalitetsleder Harald Holm i Midt-Norsk Havbruk er imponert over både design og sjøegenskaper på fartøyet.

– Vi er sikre på at dette blir et godt tilskudd til vår flåte, spesielt med tanke på frakt av personell mellom våre lokaliteter. Fartøyet går rett i oppdrag, og vi tror våre ansatte får et utmerket arbeidsverktøy med FollaSpeed 35, sier Holm.

Det nye fartøyet er Folla Maritimes byggenummer 69. Et tilsvarende fartøy er under bygging, og skal om kort tid overleveres til Bjørøya AS.

Mange langs kysten vil se mer til båten fra denne vinkelen. Med 40 knops marsjfart vil den kjøre fra det meste som går på sjøen.