Hermod spilte 17. mai – for 64. gang

Hermod Haagensen spilte i korps på 17. mai i år for – ja, hold deg fast – 64. gang!

I juni fyller Hermod 81 år. I alle år har han hatt ansvaret for å føre oppmøte, både på øvelser og arrangement. 16. mai tok han for seg bøkene for å finne ut hvor mange ganger han selv hadde spilt på 17. mai.

– Jeg kom fram til at det ble 64 ganger. Jeg startet i 1951 under Albert Ovesen, og det er bare tre ganger jeg ikke har vært med. Den ene gangen fordi jeg var i Garden. Den andre fordi toget ble avlyst på grunn av et dødsfall. Og den tredje fordi jeg ble operert for kreft på St. Olavs hospital, sier Hermod Haagensen.

Glad i korpsmusikk

– Hvorfor har du spilt i korps så lenge?
– Det er fordi jeg er glad i korpsmusikk, og jeg er glad i dem jeg har rundt meg, sier Hermod.

Hermod Haagensen – med trompeten på sin 64. 17. mai som korpsmusikant.

Å marsjere og spille i korps på 17. mai, kan være en kraftanstrengelse for noen hver. For en trompetist på 80 år, er det ikke mindre enn imponerende.

I år startet dagen med revelje på Vik klokka sju og på Lauvsnes klokka åtte. Etter frokost var det folketog på Lauvsnes klokka ti og på Vik klokka 12.30.

– Det går greit. Jeg spiller ikke alt, men prøver å komme inn igjen, sier Hermod og overdriver litt. For det er sjeldent stille fra trompeten hans.

Da han var innlagt på St. Olavs i 2011, ble han operert like før 17. mai. Da nasjonaldagen kom, hørte han korpsmusikk utenfor vinduet på sykehuset. Det ble sterkt for korpsmusikeren.

– Det som holdt meg oppe, var at jeg skulle heim og begynne i musikken igjen.

Fortsetter om helsa holder

Hermod vant over kreften, og kom tilbake som trompetist i Flatanger  musikkforening. Der har han tenkt å fortsette så lenge helsa holder.

– Så fremt jeg er gående, blir jeg med også neste 17. mai, sier Hermod Haagensen, før han tar siste økt på årets 17. mai – og sørger for korpsmusikk i folketoget på Vik.