Fotballfest med sesongens første tap

Det var duket for fotballfest på Vik stadion – med korps, drill og 300 tilskuere. Men Flatanger måtte se seg slått 0-2 av gjestene Kolvereid i årets første hjemmekamp.

Rammen om søndagens kamp var den aller beste, og værgudene spilte også på lag. Likevel skulle det ikke gå veien for det nyopprykkede Flatanger-laget som før kampen var tabelleder i 5.divisjon.

Flatanger musikkforening og drilljentene sørget for 17.mai-stemning på sesongens første hjemmekamp. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Den trofaste Flatanger-publikummet møtte opp til sesongens første hjemmekamp.

Kolvereid har vist seg som ei hard nøtt å knekke også tidligere. Fram til nå har Kolvereid flere seire og mål enn Flatanger. Etter søndagens kamp kunne de innkassere to nye poeng, og ligger nå på 4.plass på tabellen, like bak Flatanger som er rykket ned til 3.plass.

Keeper satt ut av spill

Kampen startet friskt med flere sjanser til begge lag. 27 minutter ut i første gang klarte Kolvereids Robert Aleksander Laugen å sette ballen i mål, etter at Flatangers keeper Iver Berre var satt ut av spill.

Flatangers keeper Iver Berre ble satt ut av spill rett før den første scoringa, og det kan stilles spørsmål ved om det ikke burde ha vært blåst for frispark.

Keeperen sto med hendene i været klar til å ta ballen, da en Kolvereidspiller forsøkte å heade ballen vekk. Samtidig gikk han inn i Berre, la ei hånd over skuldera og fram på brystet på keeperen (se bildet over). Keeperen falt bakover, og Laugen fikk foten på ballen og satte den i mål.

Flatangringene ville ha frispark, men dommeren dømte scoring og dermed sto det 0-1 i gjestenes favør.

28 minutter ut i første omgang gikk det hardt for seg, og Flatangers Viktor Finseth måtte hjelpes av banen med store smerter etter en hard smell.

Kjefting og gule kort

Det var full tenning i begge lag, og dommeren hadde tidvis sin fulle hyre med å roe gemyttene. Flere spillere fikk se det gule kortet, etter kjeftbruk mot dommeren.

Dommer Tormod Daling fra Inderøy måtte roe gemyttene og delte ut flere gule kort for kjefting.

Stillinga til pause ble 0-1. Da lagene kom på banen igjen, var det flere sjanser til begge lag som ikke ta uttelling.

14 minutter ut i kampen ble en Flatanger-spiller felt like utenfor Kolvereid-målet, og dommeren pekte på straffemerket. Kaptein Per Victor Fuglår satte ballen like til side for mål, og den etterlengtede utligningen uteble.

Straffen gikk like utenfor stanga, og Kolvereids keeper holdt buret rent resten av kampen også.

Tross flere sjanser, lyktes det ikke Flatanger å sette ballen i nettmaskene. I stedet ble det Kolvereid som 32 minutter ut i andre omgang la på til 0-2, etter ei flott heading av Georg Lundseng Moen.

Selv om Flatanger kjempet innbitt de siste minuttene for å få til en scoring, lyktes det ikke og sluttresultatet ble 0-2.

Georg Lundseng Moen legger på til 0-2 for Kolvereid med denne headinga.

– Gjorde vårt beste

Spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland synes det er kjedelig at laget ikke klarte å innfri, når det var lagt opp til en slik fotballfest på Vik stadion.

– Vi viser at vi er et bra lag, og det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde tatt poeng i dag, sier Høstland.

Karl Ivar Dahle Høstland og de andre Flatanger-spillerne ofret alt – men det holdt ikke til seier mot Kolvereid.

Han sier at laget gjorde mye rett, men at marginene ikke var på Flatangers side.

– Vi bommer på straffe, og de har et par redninger på strek. De scorer også et mål som jeg mener skulle vært annullert, sier han.

– De første tre kampene har vi hatt marginene med oss. Det er heldigvis mange kamper igjen som vi kan hente oss inn. Vi gjorde det beste vi kunne i dag, og det kan ikke forventes mer, sier Karl Ivar Dahle Høstland.

PS: Flatangers gutter 15 spilte også mot Kolvereid søndag, og de vant 0-4 på bortebane. Jenter 14 hadde Kolvereid på besøk på Vik, og måtte som seniorene se seg slått.

Se scoringene her (Film: Morten Kristiansen):

Kolvereid skåring nr 1 from Ove Magne Ribsskog on Vimeo.

Kolveried skåring 2 from Ove Magne Ribsskog on Vimeo.