Flytter barnetoget til formiddagen

17. mai brytes noen tradisjoner i Flatanger. På Lauvsnes starter barnetoget klokka 10, ikke klokka 14 som tidligere. På Jøssund blir det ikke tog i år. Se program for 17. mai i Flatanger her.

– Vi fikk høre at Flatanger musikkforening skulle spille bare på Vik og Lauvsnes i år. Da åpnet muligheten seg for å flytte toget på Lauvsnes fram til formiddagen, sier leder Mads Kristiansen i 17.maikomiteen på Lauvsnes.

I alle år har det vært fast tradisjon med tog klokka 14.00 på Lauvsnes. Korpset har vært enten på Utvorda eller Jøssund på formiddagen, og på Vik klokka 12.30. Derfor har toget på Lauvsnes startet klokka 14.00.

Korpset ble ledig

I år meldte grendelaget på Jøssund at de ble svært få som skulle feire dagen der, og at det derfor ikke ville bli noe feiring av dagen i grendehuset – slik tradisjonen har vært.

Statland musikkforening spiller på Utvorda, og dermed ble formiddagen ledig.

– Jeg tror dette blir en god løsning, sier Mads Kristiansen, leder av 17.maikomiteen på Lauvsnes – her ved samfunnshuset, hvor barnetoget starter klokka 10.

– Vi mener vi får utnyttet dagen bedre på denne måten. Tidligere har det vært leiker ved samfunnshuset før barnetoget. Nå blir det leiker etterpå i stedet, sier Mads Kristiansen.

– Du tror ikke at klokka 10 blir for tidlig for folk?
– Jeg tror folk er oppe. De våkner til reveljen klokka åtte, og da har de to timer på seg til toget. Det burde holde, sier lederen i 17.maikomiteen, som ikke har fått noen klager etter at programmet ble offentliggjort.

Han tror dette blir en god løsning, også for dem som gjerne ønsker å ha et familieselskap på ettermiddagen. Ungene blir også fort slitne utpå dagen. Nå blir mer av arrangementet flyttet fram, og det tror han vil fungere greit.

Starter ved samfunnshuset

Det er verdt å merke seg at toget starter ved samfunnshuset i år, mens det tidligere har startet ved skolen. Toget går den vanlige ruta, ned Vanganveien til Stranda, om pleie- og omsorgstunet og opp Lauvøyveien forbi skolen til samfunnshuset.

Utenfor pleie- og omsorgstunet skal to sjuendeklassinger holde tale, nemlig Oda Ruud Kristiansen og Ylva Haagensen. Dagens hovedtaler i samfunnshuset er Anastasia Doroshyna.

På Vik skal Kjell Aagård holde tale ved bauten, mens Bodil Strøm Lindseth skal holde tale for dagen på Framheim.

Program Lauvsnes

08.00: Revelje
10.00: Barnetog fra samfunnshuset, går den vanlige ruten. Tale ved pleie- og omsorgstunet ved Oda Ruud Kristiansen og Ylva Haagensen.
Etter toget fortsetter 17.maifeiringa på samfunnshuset med leiker, salg av kaffe, kaker og varmmat, kiosksalg, åresalg og tale for dagen ved Anastasia Doroshyna.

Program Vik

07.00: Revelje
1
1.30: Gudstjeneste i Vik kirke
12.15: Kransnedleggelse og tale ved bautaen ved Kjell Aagård.
12.30: Folketoget starter fra Vik kirke, går den vanlige ruta nedom Coop og opp til Framheim.
Etter toget er det feiring i ungdomshuset. Tale for dagen ved Bodil Strøm Lindseth, allsang, leiker, åresalg, salg av is, brus, kaffe, kaker og varmmat.

Program Utvorda

10.45: Oppmøte Utvorda grendehus
11.00: Toget går fra grendehuset til Frøsendalskorsen og tilbake.
12.00: Servering av karbonadesmørbrød. Underholdning ved Utvorda oppvekstsenter. Tale for dagen.
13.00: Leiker inne og ute for store og små.
Salg av pølser, is, brus, kaffe, kaker og lodd. (Husk kontanter)