Flott 17.mai-feiring i strålende vær

17. mai ble feiret i strålende sol i Flatanger. Ny tid for toget på Lauvsnes la ingen demper på oppslutninga – heller tvert imot.

Da toget startet fra samfunnshuset klokka 10, var det litt skrint med folk. Men i løpet av kort tid var toget like langt som det pleier å være.

Nytt av året var også at ordfører Olav Jørgen Bjørkås og leder i 17.maikomiteen, Mads Kristiansen, gikk først i toget, bak flaggbæreren. Den rollen har tidligere lensmannen hatt,  men Flatanger har som kjent ikke egen lensmann lengre.

Ved pleie- og omsorgstunet holdt 7.klassingene Oda Ruud Kristiansen og Ylva Haagensen tale.

Oda Ruud Kristiansen (til venstre) og Ylva Haagensen holdt tale ved pleie- og omsorgstunet.

Anastasia Doroshyna holdt tale for dagen på Lauvsnes.

Med en stor drilltropp og korpset i front, gikk toget videre den tradisjonelle ruta opp til samfunnshuset. Der var det underholdning av mellomtrinnet og allsang, før det ble tale for dagen ved Anastasia Doroshyna.

På Vik startet feiringa av 17. mai med gudstjeneste og kransnedleggelse ved minnesmerket over sjømenn og fiskere som er blitt borte på havet. Torbjørn Lindseth holdt tale og la ned kransen.

En historisk dag også på Vik, der montessoriskolens fane var med i toget for siste gang.

Ordføreren var også til stede på Vik og gikk fremst i toget. Bak korpset ble fanen til Flatanger montessoriskole båret for siste gang i 17.maitoget, siden skolen blir historie etter dette skoleåret.

Bodil Strøm Lindseth holdt årets 17.maitale på Vik.

Toget gikk den tradisjonelle ruta ned til butikken og opp til Framheim. Der holdt Bodil Strøm Lindseth tale for dagen.

– Nasjonaldagen kan vi feire, uansett parti og livssyn, sa hun og minnet om hvor heldige vi er som bor i et fritt land.

– I dag får vi verden tett på oss, og vi ser hva som skjer i Syria, Afghanistan og på Gaza. Klarer vi å ta inn alt? Vi skal ha god samvittighet for å feire 17. mai, men vi kan godt heve blikket og se oss om. I Flatanger har vi de to siste åra vært med på en dugnad for å gjøre livet lettere for noen få flyktninger. Når vi får ting tettere innpå oss, skjønner vi mer av hva som foregår i verden, sa Lindseth.