Flatanger slo Beitstad i 6.divisjon

Flatangers andrelag møtte Beitstad på en gulgrønn åker – dagen etter folkefesten mot Kolvereid.

Det var Beitstad som kom best i gang, og fikk det første målet etter en halvtimes spill.

Ken Sverre Høstland var sikkerheten selv i mål, og hadde stopperkjempen Pål Anders Lauvsnes foran seg. Pål ryddet unna det meste og taper sjelden en duell. Det ble adskillig mer fart der bak da turboen fra Vannavika, Håkon Lein Fuglår kom inn i backrekka.

Sigurd Hagerup Kristensen hadde en god kamp for de hvitkledde. Sondre Hagerup Johnsrud styrte midtbanen fint sammen med Lucas Leander Haagensen

Pauseresultatet var 1-0 til gjestene fra kortnebbgåsas rike.

Bedre andreomgang

Anført av en frisk og opplagt ultrasgjeng fikk hjemmelaget en langt bedre andreomgang. Benjamin Lein Fuglår ble satt inn og bidro til at hjemmelaget snudde kampen. Han fikk et mål annullert for offside etter frispark – men Flatanger utlignet til 1-1 på straffespark som Andreas Krokstad Woll dundret i nettmaskene. Samme Woll hadde et kanonskudd i tverrliggeren som skremte gås-skiten av burvokteren fra Vellamelen.

Lucky Lucas strikes again

Ti minutter før slutt får Flatanger frispark, som unge Lucas Haagensen sender kontant i nettet bak en sjanseløs Beitstad-keeper. Det holdt til seier for det unge Flatangerlaget.

– Dette er den verste banen jeg noensinne har spilt på, sa Beitstads nestor Jo Kristian Kvernland etter kampen.

Det er ingen grunn til å tvile på den påstanden, for banen er lite innbydende for tiden. Akkurat det får vi gjort fint lite med nå, og må ta til takke med det vi har. Det er ingen fordel for Flatanger heller med den type underlag å spille på. Spillerne skled rett som det var, og hadde problemer med å finne fotfeste til tider. Da blir det mye tilfeldigheter.

To røde kort

Neste kamp er borte mot Bangsund den 21. mai for det unge andrelaget, som jublet hemningsløst for tre kjærkomne poeng. Det samme gjorde de 60 tilskuerne som hadde tatt veien til stadion denne mandagskvelden.

Det ble dramatisk i sluttminuttene, hvor dommeren delte ut to røde kort på overtid og begge lag måtte fullføre med ti mann.

Artikkelforfatter er oppmann for Flatanger IL