Slo Hommelvik 2-0 i åpningskampen

Flatanger spilte søndag sin første kamp i 5.divisjon. I en tøff og intens batalje gikk lagene til pause med 0-0. Hjemmelaget startet best, før Flatanger spilte seg mer og mer inn i kampen.

Hjemmelaget var nær å ta ledelsen i åpningsminuttene, men trener Karl Ivar Dahle Høstland fikk renset unna på streken. Hommelvik fikk straffespark etter 35 minutter – den smalt i stanga og ut.

Det var et tryggere flatangerlag som kom på banen i andre omgang. Laget overtok banespillet, og etter hvert kom også sjansene. 1-0 på corner signert trener Karl Ivar. Da var det spilt i 70 minutter.

Utagbart for keeper

Fem minutter før slutt fikk Andreas Krokstad Woll stå umarkert på 20 meter, og sendte ballen i vinkelen med feil fot – utagbart for keeper. Andreas har en god venstrefot – høyrefoten brukes til å stå på, eller løpe med. Men denne gangen smalt han kula i krysset med fynd og klem.

Det var gledelig å se at formasjonen sitter, og midtstopperne var solide. Karl Ivar Dahle Høstland og Victor Fuglår var toneangivende på et meget godt og opplagt bortelag.

Thomas Dahle coachet laget fra sidelinja, og var sterkt delaktig i at oppgjøret endte med borteseier.

– Første omgang er preget av nerver og høye skuldre, andre omgang spiller vi med større selvtillit og ro, vender spillet oftere, får flyttet laget etter og etablerer spill høyere i banen. Begge målene kommer som en følge av dette. Viktige faktorer: Arbeidsinnsats, vilje og tålmodighet. Dette lover bra for fortsettelsen, sier en engasjert flatangring.

Hils på Flatanger nye kaptein

Per Victor Fuglår – Pelle blant venner – er ny kaptein på Flatanger-laget. Han er sønn av Bibbi og Svein Tore Fuglår som var lærere ved Lauvsnes skole på 70-tallet. Familien har hytte på Lauvøya. Pelle har erfaring fra Steinkjer, Beitstad og Innherred, og er en solid forsterkning.

Per Victor Fuglår er Flatangers nye kaptein!

– Det viktigste med kampen er at vi får hentet 3 poeng i første seriekamp, og at Flatanger er med fra start i kampen om opprykk. Guttene var spente, nervøse og lurte på hvilket nivå dette var etter fjorårets opprykk. Vi sliter med å få i gang spillet vårt slik vi ønsker å spille fotball, og føler at vi er veldig stresset og mye høye skuldre i første omgang, sier Per Victor Fuglår.

– I andre omgang får vi ned ballen og triller ball, er tålmodige og rett og slett sliter ut Hommelvik. Skal vi ha sjanse til å være med i toppen, er det viktig å vinne sånne kamper. Klarer vi det, vil Flatanger være med å kjempe i toppen. Vinner vi slike kamper på slutten, føler jeg meg sikker på at Flatanger kommer til å være med i toppen til siste seriekamp.

– Hvem vet – opprykk gir mersmak, og 4. divisjon er ingen umulighet. Det gir kvalik til NM, og det hadde vært noe å fått Rosenborg på besøk i NM på Vik-banen, sier en optimistisk Pelle.

Flørtet på Instagram

Pelle kjente de flest på Flatanger-laget fra før. Det startet med en flørt på Instagram, og Karl Ivar tok umiddelbart kontakt. Da Kalle sto klar med overgangspapirene, var valget enkelt.

– Jeg valgte å slutte på Innherred og signere for Flatanger da Kalle fortalte om planene og ambisjonene til Flatanger-laget. Dette ble fristende for min del. Jeg har vært mye i Flatanger, og vi har hytte der ute. Mamma og pappa jobbet begge der noen år, og pappa spilte for Flatanger. Det er artig å spille for en klubb hvor pappa har spilt, sier han.

Trener Karl Ivar Dahle Høstland er storfornøyd med signeringene av nye spillere før årets sesong.

– Pelle er en fantastisk signering

Trener Karl Ivar Dahle Høstland fullroser sin stopperkollega og lagkaptein.

– Det vi har fått i Pelle, er en spiller som har alt. Han er hurtig, har god fysikk, en vanvittig god høyrefot og lederegenskaper, samt et temperament vi har manglet litt av. Han går foran i kamp og vet hva som skal til om vi skal prestere best mulig. Han kommer til å bli en av våre viktigste spillere gjennom denne sesongen, uten tvil, sier Karl Ivar.

Strålende fornøyd

– Jeg synes vi gjør en solid innsats i vår debut i 5.divisjon. Jeg ser helt tydelig at samtlige har høye skuldre og at det er litt nerver ute og går i første omgang. Men vi jobber beinhardt og står relativt bra defensivt i første omgang likevel.  I andre omgang synes jeg vi ser ut som et annet lag, vi spiller fotball og gjør det vi er best på. Defensivt er vi meget bra også, slipper til minimalt foran eget mål. Så klarer vi å lirke inn en scoring etter 70 minutter etter en perfekt slått corner fra Ole Kristoffer Fjeseth.

– Etter dette er vi smarte de siste 20 minuttene, varierer med å finne muligheter i bakrom og finne gode pasningskombinasjoner. Det viser at det lønner seg når vi triller vakkert opp på kant som vender spillet via midten til en helt ledig Andreas Krokstad Woll som banker ballen i nota. Alt i alt en godt gjennomført debutkamp i årets 5.divisjon, sier Karl Ivar Dahle Høstland.

Han er fornøyd med at spillerne står opp for hverandre og smeller til i hver duell. – Jeg tror ærlig talt det ikke blir gøy for motstanderne å møte oss verken på hjemme- eller bortebane i år, hvis vi har den samme innstillingen til hver kamp, sier han.

Dermed ble det en behagelig reise hjem til landets vakreste kommune, mens Hommelvik-supporterne satt igjen på Rampa og lurte på hvem som hadde sølt cola på gitar-bagen – og ikke helt skjønte hva som traff dem en fin vårdag i april.

Øystein Sexe Olsen er en av de nye spillerne på flatangerlaget denne sesongen.

Fire nykommere debuterte

Alle nykommerne fikk sin debut for laget i hvitt og grønt. Foruten Pelle, fikk Martin Lein sin debut for førstelaget. Han scoret målet som sendte Flatanger opp en divisjon, og han scoret i sesongdebuten i 6.divisjon tidligere i uka.

Alexander Breistrand går løs på sin tredje periode i Flatanger-trøya og er en goalgetter av rang. En superpappa og målgarantist Flatanger har savnet de siste sesongene. Øystein Sexe Olsen er en bauta av en midtstopper, og spilte for Ørland forrige sesong.

Artikkelforfatter er oppmann i Flatanger IL.