Retten frifinner NTE etter storbrannen

Namdal tingrett har frifunnet NTE Nett for erstatningsansvar etter storbrannen på Sørnesset-halvøya i Flatanger i januar 2014.

– Vi er tilfredse med tingrettens beslutning om frifinnelse. Dommen viser at ansvaret for brannen ikke kan legges på NTE Nett, sier administrerende direktør Trygve Kvernland i NTE Nett AS i en pressemelding.

Flere forsikringsselskaper gikk til sak mot nettselskapet og selskapets forsikringsselskap Gjensidige, med et regresskrav på 80 millioner kroner.

Kvernland sier at dommen er i samsvar med det NTE Nett har hevdet hele tida.

Ifølge politiet startet brannen ved det gule huset i Uran, midt i bildet, etter at en lavspentledning løsnet.

– Det var helt ekstraordinære værforhold, med langvarig sterk vind, lave temperaturer og tørke i januar 2014. Dette førte til at vegetasjonen ble ekstremt tørr, og at brannen utviklet seg til en katastrofe, sier han.

Kvernland håper ingen skal få oppleve noe lignende igjen. – Dette har særlig vært en tung sak for alle de som ble direkte rammet av brannen. Vi håper derfor at dommen blir stående, slik at vi kan legge saken bak oss, sier direktøren.

Saken blir oppdatert