Hellstrøm-parodi tok UKM med storm

Oda og Lavrans fikk opp stemningen med sin elleville sketsj under UKM i Lauvsnes samfunnshus lørdag.

Lavrans Lein og Oda Ruud Kristiansen høstet stor applaus for sketsjen «Jakten på mixinnslag».  Der var ett av innslagene med sinnakokken Hellstrøm på Flatanger-besøk, som lagde spesialrett av rognkjeks. Sketsjen var en ellevill blanding av musikk, sang, parykker og paraply – alt med god timing og glimrende framføring.

Rundt 20 unge flatangringer deltok på UKM i helga. Det var åtte innslag fra scenen og 14 verker i utstillingen. Flatanger var alene om helgas lokalmønstring. De siste åra har UKM vært felles med Namdalseid, men de deltok i år i Namsos.

– Flinke ungdommer

– Vi har flinke ungdommer, og jeg er imponert over bredden i innslagene, sier kultursjef Julie Elisabeth Haugum.

Tre band deltok med musikk av Dylan, Hendrix samt en selvlaget. Det var til sammen fire bandmedlemmer som deltok i forskjellige sammensetninger i alle bandene. Med andre ord ivrige musikere som jobber mye med musikken.

Otra vez åpnet UKM-forestillinga med sin egen låt «The evil man». Fra venstre: Elias Lein Staven, Gaute Røsten, Aksel Vedvik og skjult bak på trommer, Oliver Røsten.

Nadia Debes var den eneste som stilte opp alene med musikk på scenen. Hun sang «Fesk i sjø’n» av Hildur og Svend Aagård og spilte et egenkomponert stykke hun har kalt «Snøen daler ned» på fløyte der Ellen Gisetstad akkompagnerte på piano.

Sterk tekst

Eline Ruud Kristiansen framførte  «Du må fortsatt ikke sove» – en sterke satirisk tekst hun selv har skrevet med utgangspunkt i Arnulf Øverlands dikt. Her trakk hun linjer fra førkrigstidas Europa til dagens politiske holdninger og handlinger.

Eline Ruud Kristiansen hadde skrevet et kraftfullt og sarkastisk dikt basert på Arnulf Øverlands dikt, som hun hadde kalt «Du må fortsatt ikke sove».

Gruppa Alaoa viste sketsjen  «Keeping up With the prinsesses», som de selv har laget under kulturverkstedet tidligere i vinter. Her var det lett å se at sosiale medier var prinsessenes første og muligens eneste prioritet.

Variert utstilling

Foto er i vinden – de fleste av verkene i utstillingen var fotografier. I tillegg var det skulpturer, broderi og bilder laget i ulike materialer.

– Plast i havet er et alvorlig problem som vi ønsker at folk skal tenke mer over, særlig politikerne. Vi har prøvd å kombinere estetikk og det stygge, forteller Eline Ruud Kristiansen som sammen med søsteren Oda har laget verket «Plæstikk Fæntastikk».

Fotografer med bilder på UKM, fra venstre: Hanne Marie Tyldum Ribsskog, Bjørg Vedvik, Isabell Kvalfors og Magnus Tyldum Ribsskog.

Heder til alle

Varaordfører Arne Skorstad delte ut diplom og rose til alle deltakerne.

– UKM har lange og sterke tradisjoner i Flatanger, sier Skorstad, som synes at det alltid er like artig å se ungdommene utfolde seg på scenen og med kunst. Han påpekte også at de hadde fortjent full sal.

Videre til fylkesmønstringa

Følgende går videre til fylkesmønstringa i UKM i Kuben i Grong:

Scene:

 • Otra vez – The evil man
  Selvlaget tekst og melodi. Aksel Vedvik, 16 år (perkusjon), Elias Lein Stavern, 16 år (bass), Gaute Røsten, 15 år (gitar, vokal), Oliver Røsten, 14 år (trommer).
 • Eline – DU MÅ fortsatt IKKE SOVE
  Selvskrevet politisk satire. Eline Ruud Kristiansen, 19 år.
 • Kræsj banan Diesel motor Deluxe – Jakten på mixinnslag
  Selvskrevet sketsj. Lavrans Lein, 14 år og Oda Ruud Kristiansen 13 år.

Kunst:

 • I vinden – Sigrid Dahle 15 år
  Skulptur
 • Skilpadden Plastikk – Lavrans Lein, 14 år
  Skulptur
 • Vinterstemning – Hanne Marie Ribsskog, 14 år
  Fotografi
 • Plæstikk Fæntæstikk – Frisk pust
  Installasjon
  Oda Ruud Kristiansen, 13 år og Eline Ruud Kristiansen, 19 år.