Turn populært som aldri før

Hver tirsdag er det et yrende liv i Flatangerhallen. Da samles over 60 unger i alle aldre til turning.

– Det er artig med turn. Da kan vi danse ballett og gjøre forskjellige ting, sier Emma (9), som har vært med på turn i mange år allerede.

Turnere i alle aldre deltar på tirsdagskveldene. Først er det ei gruppe på 17 barn i alderen 1-4 år, så ei gruppe med 23 barn fra 5 år til 3. klasse. Siste gruppe er på 21 barn og unge fra 4. til 10. klasse.

Blitt gode

Instruktør og primus motor er Margit Ekker Dølvik, og hun sier det kjempebra at så mange vil drive med turn.

– De er så ivrige, og er blitt skikkelig gode, sier hun.

Noah får instruksjon i hvordan han skal komme seg rundt av Anastasia Doroshyna.

Hvorfor så mange som 61 unger er blitt med, vet hun ikke helt sikkert. Men det er ikke mange andre tilbud for denne aldersgruppen. Og interessen går litt opp og ned. Akkurat nå er interessen på topp.

– Flere begynner å få til litt. De har brutt koden, sier Margit.

Hun har vært primus motor for turn siden hun flyttet til Flatanger i 2008. I år har hun fått med seg Anastasia Doroshyna som instruktør. Begge har drevet med turn i mange år, Anastasia også med rytmisk dans. I tillegg deltar foreldre, barn og ungdommer som medhjelpere.

Helmer og Jenny har funnet sin yndlingsaktivitet – ei myk og fin sklie.

Skal på stevne

Fram til nå har det vært trening annenhver tirsdag, men fra slutten av januar ble det hver tirsdag. For nå er målet å delta på stevne.

– Planen er at alle skoleelevene skal få være med på et stevne på Steinkjer 18. april, og da må vi intensivere med flere treninger, sier Anastasia.

Turngruppa er en egen undergruppe i Flatanger idrettslag, som nå er innmeldt i Norges turn- og gymnastikkforbund. Dermed kan turnere fra Flatanger delta i stevner rundt om i Trøndelag.