Maren Emilie slipper sin første singel

ENDELIG HELG: Maren Emilie gir lørdag ut sin første singel – «The Old Country Song». – Jeg er veldig spent, sier 16-åringen fra Vik i Flatanger.

Maren Emilie Kløven Lein har for lengst gjort seg bemerket som sanger og skuespiller, både lokalt og i større sammenhenger. Som 14-åring var hun med på D.D.E.s juleshow, og året etter fikk hun en rolle i «Eplene i messehagen» i Malm.

Men dette er første gang hun utgir noe eget. Hun har selv skrevet både tekst og melodi, og hun har spilt inn sangen i studioet hos Andreas Dahle Aagård i Trondheim.

– Litt skummelt

– Jeg skrev sangen for to år siden, men jeg har holdt den for meg selv. Det er litt skummelt å gi den ut. Da åpner jeg for at alle kan synes og mene noe om den, sier Maren Emilie.

Singelen kommer i iTunes og de andre strømmekanalene lørdag, og i mars kommer også en musikkvideo.

Se en smakebit av sangen og videoen her:

Ny singel

10. februar slipper Maren Emilie sin første singel; "The Old Country Song". Her er en liten forsmak på hva vi har i vente.

Posted by Maren Emilie on Friday, February 2, 2018

– Jeg er søkke spent, men jeg har god støtte fra folk i Flatanger. Det er betryggende og godt, sier Maren Emilie.

Så langt har tilbakemeldingene vært gode, og videoen er sett over 10.000 ganger på sosiale medier.

Skriver om andre

– Hva handler sangen om?
– Den handler om et par, som har en sang i lag. De sluttet å synge den. Så sier den ene at de må begynne å synge den igjen. Sangen handler egentlig om en annen sang, sier Maren Emilie.

Hun forteller at ideene til sangene bare detter ned i hodet på henne. Hun har flere sanger liggende, og tenker å gi ut flere.

– Jeg skriver aldri om meg selv og min livssituasjon. Jeg dikter opp andre personer.

– Men det er ikke så mange på din alder som satser på country?

– Nei, jeg tror ikke det. Men det er den sjangeren jeg føler meg mest heime i. Jeg har sunget mye annet også, pop, rock, jazz og blues. Men når jeg lager egne sanger, er det country, eller mer moderne pop-country, det går i, sier Maren Emile.

God hjelp

Egentlig hadde hun tenkt å spille inn sangen for å ha den for seg selv. Men Andreas Dahle Aagård mente at den fortjente å nå ut til flere, og fikk henne på andre tanker.

– Andreas har hjulpet meg enormt mye. Han har fått fram det jeg var ute etter. Jeg hadde aldri drømt om at det skulle bli så bra.

Maren Emilie Kløven Lein er oppvokst på Vik, og er glad i Flatanger og glad for å bli spurt om å synge i forskjellige sammenhenger.

Flere har også hjulpet til. Tora Dahle Aagård er med og korer, og folk fra plateselskapet Touchdown music har tatt hånd om promotering og musikkvideo.

– Vi har samarbeidet veldig godt, og alle vil være med og  hjelpe meg videre, sier Maren Emilie.

Helt billig er det ikke å spille inn egen singel og lage musikkvideo. Foruten litt støtte fra Flatanger kommune, har konfirmasjonspengene fått bein å gå på. – Det er verdt det, sier hun.

Ingen plan B

16-åringen går førsteåret på musikklinja på Olav Duun videregående skole i Namsos, og har for lengst bestemt seg for å satse på musikk.

Hun satser alt på en musikkarriere, og har ingen plan B. – Det er ikke noe annet som står i hodet på meg, sier hun.

– Mange har sagt at det er vanskelig, og at jeg ikke kan forvente å få ei framtid innen musikk. Jeg sier «ja, ja», men innerst inne kjenner jeg at jeg skal ikke ha en jobb ved siden av. Det er dette jeg skal holde på med, sier Maren Emilie.

– Musikk handler om å formidle, og jeg vil formidle noe til andre. Jeg vil være en historieforteller. Da kan jeg ikke satse halvveis.

– Jeg har ingen plan B- sier Maren Emilie Kløven Lein, som satser for fullt på musikk som levevei.

Maren Emilie har bevisst valgt ikke å søke på Idol eller andre artistkonkurranser. Mange som går til topps der, forsvinner etter kort tid. Hun mener at en artistkarriere må bygges opp over tid, og hun vil vise at hun kan lage ting selv.

Nå er det skole som preger hverdagen, og hun sier at hun går sammen med en super gjeng på Olav Duun. – Jeg gleder meg til å gå på skolen hver dag!

Veien videre er ikke staket ut, men det kommer til å handle om musikk. Hun har lyst til å få seg et eget band som kan spille country, og hun er glad for å bli spurt om å synge i forskjellige sammenhenger.

Glad folk spør

– Folk i Flatanger er flinke til å spørre oss som liker å synge. De er flinke til å inkludere ungdom. Der tror jeg det er litt forskjell på å vokse opp på landet og i byen. Jeg setter stor pris på at folk spør, sier Maren Emilie.

Men akkurat nå er det plateslipp som gjelder. Lørdag blir singelen mulig å laste ned. Og blir det nok forhåndsbestillinger, kan den havne langt opp på lista.

Maren Emilie synes det er litt skummelt å debutere, men samtidig veldig artig.

– Det er min sang som slippes ut i verden, og jeg gleder meg til at folk får høre den.