Kjøper NTE-bygget på Lauvsnes

Johan Sørgaard har kjøpt NTE-bygget på Lauvsnes, hvor Aqua Kompetanse tidligere hadde kontorer.

Eiendommen ble lagt ut for salg etter at Aqua Kompetanse AS flyttet til større lokaler i den nye Havbruksparken i Storlavika.

Kjøpmannen forteller at han tenkte litt fram og tilbake før han bestemte seg for å kjøpe eiendommen.

Siste tomta

– Dette er den siste tomta i sentrum til bruk til næring, og jeg er glad for å ha kjøpt den, sier Johan Sørgaard.

Gjennom sitt eget selskap J. Sørgaard Holdning AS kjøper han Strandaveien Eiendom AS for 2,5 millioner kroner. Eiendomsselskapet eier tomta og bygningen, og er et datterselskap av Aqua Kompetanse AS.

Johan Sørgaard forteller tomta opprinnelig hørte til familien. Det var Alfred Sørgaard, hans bestefar, som solgte tomta med forbehold om at den ikke kunne benyttes til gjestgiveri, kafé eller butikk. For det drev Alfred Sørgaard selv på den tida.

Utleie aktuelt

– Jeg har ingen planer om hva jeg skal bruke eiendommen til ennå, men utleie kan være aktuelt. Jeg kan nesten garantere at vi vil få bruk for den om noen år, sier Johan Sørgaard.

Han er glad for å ha sikret seg eiendommen, og tror han ville ha angret i ettertid om han hadde latt sjansen gå fra seg.

– Bygningen er fantastisk bra, med sju kontorer, møterom, spiserom og en stor hall, sier Johan Sørgaard

Han eier og driver Spar Flatanger, eller Alfred Sørgaard Eftf. som fortsatt er det juridiske navnet på butikken – og som er nærmeste nabo til NTE-bygget.

Kommunen fikk kjøpe bygningen av NTE da avdelinga i Flatanger ble lagt ned, og solgte det videre til Aqua Kompetanse. Selskapet bygde om og moderniserte lokalene, og flyttet inn i desember 2014.