Nye tider for drivstoff-kundene

Med nye pumper, flere kortautomater og automatisk justering av priser, blir det nye tider for drivstoffkundene i Flatanger.

Cirkle K overtok fredag drifta av bensinstasjonen hos Spar Flatanger. Samtidig er stasjonen modernisert, og den er nå en ren kortautomat-stasjon.

Kjømann Johan Sørgaard mener dette er blitt en svært god løsning både for butikken og ikke minst for kundene.

Prisene justeres

– Nå blir prisene styrt sentralt, og kundene i Flatanger får være med på opp- og nedgang i prisene. Det gjør stasjonen mer konkurransedyktig, sier Johan Sørgaard.

Stig Wibstad fyller diesel til traktoren fra pumpa på kaia, der det nå er montert kortautomat. – En stor forbedring, sier Johan Sørgaard.

Den kanadiske kjeden Cirkle K har overtatt alle Statoils bensinstasjoner i Norge. Statoil eide også tanker og utstyr på Lauvsnes, mens Spar-butikken kjøpte inn drivstoff og sto for salget.

– Vi hadde to valg: Enten å få Cirkle K til å ta over, eller å si opp avtalen og finne noen andre, sier Johan Sørgaard.

Det ville ha kostet butikken 3 millioner kroner å overta utstyret. Nå har i stedet Cirkle K overtatt alt – og i tillegg satset og modernisert stasjonen. Cirkle K holder også drivstoffet, slik at Spar slipper å legge ut for innkjøp av drivstoff som ligger på tankene.

– Fantastisk

– For vår del er dette en fantastisk avtale. Vi er sikret skikkelig utstyr, og om det blir noe feil, kommer de fra Trondheim og fikser det.

Sørgaard sier at Cirkle K betaler et årlig beløp for å leie areal for stasjonen og for at butikken skal ha tilsyn med pumpene. Ellers blir peiling av tankene og justering av prisene fjernstyrt av Cirkle K.

De nye pumpene er på plass, med to bankautomater og mulighet for fire til å fylle samtidig. På kaia er det blitt kortautomat og nye slangetromler for pumpa som har bensin og avgiftsfri diesel.

Den gamle kortautomaten er flyttet til kaia, slik at kundene slipper å løpe opp til butikken for å tanke drivstoff til båten eller traktoren.

Bedre for båtfolket

– Dette blir en stor forbedring for båtfolket, sier Johan Sørgaard.

Før har båtfolket vært nødt til å gå opp til butikken for å dra kortet. Så hadde de 90 sekunder på seg til å starte fylling. Det slipper de nå.

– Dette blir nå en ren kortautomat-stasjon, og det er vi litt spente på. Men de aller fleste fyller jo med kort også i dag, sier Sørgaard, som håper det skal gå bra selv om folk ikke lenger kan betale kontant.

På butikkveggen er det nå kommet opp skilt der prisene på bensin og diesel er godt synlige. Der vil prisene gå opp og ned, slik som på andre stasjoner rundt om i landet.

– Nå på torsdag morgen var det billig å tanke. Prisene vil forandre seg hele tida. Vi har sett at en del kunder har blitt oppmerksom på dette, og svinger nedom for å sjekke prisene, sier Johan Sørgaard.

Hvert år har Spar-butikken solgt rundt 800.000 liter drivstoff. Sørgaard mener at salget vil øke som følge av at stasjonen nå blir mer konkurransedyktig.

– Vi ser folk som svinger innom om morgenen for å sjekke prisene, sier han.