Flatanger-året i bilder

Kronprinsparets besøk 22. september satte Flatanger på kartet både nasjonalt og internasjonalt. De flotte bildene fra Storfjellet gikk verden rundt. Men det skjedde mer i Flatanger i 2017.

I denne bildekavalkaden tar vi et tilbakeblikk på noe av det som skjedde i 2017 – slik det er formidlet i Flatangernytt.

Denne kavalkaden viser bare et utvalg. Totalt har vi lagt ut 179 artikler med bilder i 2017. Hvis du vil lese dem, kan du gå ned til Arkiv under Familienytt og Siste nytt på hovedsiden. Der kan du velge hvilken måned du vil lese artikler fra, eller du kan bruke søkefunksjonen øverst til høyre.

God lesning!

JULETREFEST: Mens tradisjonen med juletrefest tar slutt flere steder, holder menighetsrådet sin faste juletrefest i Lauvsnes samfunnshus hvert år.

MANGE NYFØDTE: Alle som ble født i 2016 og deres foreldre, ble invitert av kommunen til markering. Dette året kom åtte nye flatangringer til verden, det høyeste antallet siden 2012.

25-ÅRSJUBILEUM: Vangan barnehage feiret i februar sitt 25-årsjubileum, med åpen dag for alle. Etter utbygginga for fire år siden, ble barnehagen topp moderne og triveligere å være i for både barn og ansatte.

KULTURMØNSTRING: Bandet JauJau var ett av flere deltakere som gikk videre til fylkesmønstringa fra UKM for Flatanger og Namdalseid. Bandet besto av: Aksel Vedvik, Didrik Lein, Elias Lein Staven, Ester Charlotte Einvik Dahle, Gaute Røsten og Karen Anna Mårvik. Sju sceneinnslag og 37 kunstneriske bidrag ble vist under årets UKM.

INSPIRERTE DAMER: Flatangers kvinner kjente sin besøkelsestid, da frisørmester og stylist Monika Viken Leithe holdt inspirasjonsforedrag for Marte Aagård Ryan og 49 andre damer på puben på Vik Brygge.

NY BRANNBIL: Med en topp moderne brannbil på plass, ble beredskapen i Flatanger kraftig forbedret. Sammen med tankbilen, ville den nye mannskapsbilen med skumutstyr gi bedre innsats ved brann og ulykker enn tidligere. Fornøyde brannmannskap, fra venstre Narve Iversen, Hans Petter Haukø. Halvor Trefjord og Tor Roald Lindseth.

NYE ZANZIBAR: Etter en stor oppussing og oppgradering, var eiere og ansatte ved Zanzibar Inn klare til å ønske folk velkommen til nye lokaler. Kapasiteten i restauranten ble doblet, og fikk nå plass for 45 personer i restauranten og 45 i den nye vinterhagen. Fra venstre: Camilla Aakervik, Pål Aakervik, Milda Kazlauskaité og Johannes Fløan.

HYLLET FOR KRIGSINNSATS: Gerd Laukøy, opprinnelig fra Flatanger, ble hedret med Regjeringens krigsmedalje for sin innsats under krigen. Hun og familien holdt flyktninger i skjul, mens Rinnanbanen var utenfor. Ordfører Petter Berg i Tønsberg overrakte medaljen. (Foto: Maiken Almo, Tønsbergs Blad)

SØLVBRØLLÅPET: Staut teaterlag feiret sitt 25-årsjubileum med et gedigent sølvbryllup – der alle var invitert. «Sølvbryllup som står til gull» skrev Flatangernytt om jubileumsrevyen. Aktører på scenen var: fra venstre: Mona Hågensen, Morten Hågensen, Tone Bendiksen, Inge Finnanger, Torunn Strøm, Ida Christine Myren, Øivind Strøm, Nina Bendiksen, Roger Bendiksen og Nicoline Mork.

DANS PÅ TIMEPLANEN: En vanlig onsdag ettermiddag var Framheim på Vik fylt av danseglade folk i alle aldre. Flatanger Montessoriskole hadde gammeldans og linedance som «Månedens happening», og inviterte like godt hele bygd til dans på ettermiddagen.

17.MAISTEMNING: Ola Kristian Dahle Høstland og resten av Flatanger-laget fløy høyt og lavt under den første hjemmekampen mot Bindal. Idrettslaget slo på stortromma med ny logo, nye drakter og korpsmusikk – og masse publikum møtte opp for å heie fram hjemmelaget. – Jeg tror laget kan være med og kjempe om opprykk, sa Per Inge Aagard til Flatangernytt – og han skulle få rett. Laget skal spille i 5.divisjon i 2018.

STRANDRYDDERE: Hvert år ansetter oppdretterne i Flatanger ungdom som strandryddere. – Vi finner søppel over alt, og vi ser at strendene blir mye finere, sa Astrid Havstein, som gikk løs på sitt andre år som strandrydder. Lucas Haagensen var med for første gang, og Bård Ole Sandnes i MNA var full av lovord om innsatsen til ungdommene og oppdrettsnæringa. – De gjør en helt enorm innsats, sa Sandnes.

EPOKE OVER: I 66 år har Rasmussen Transport kjørte skoleelever. Men siste skoledag før ferien ble også siste tur med skolebussen for Remi Rasmussen. Han hadde valgt å gi seg, etter 35 år bak rattet, fordi han mente at vilkårene for skolekjøring var blitt altfor dårlige og kravene til fornying av materiellet for høye. – Er det ikke lønnsomt å holde på, er det bedre å gi seg i tide, sa Remi Rasmussen.

ENDELIG D.D.E: Det kokte foran den nye utescenen på Zanzibar Inn da D.D.E. endelig kom for å oppfylle et gammelt løfte. Da de ga ut låta «Zanzibar Inn» i 1996, lovet de å komme til Lauvsnes for å spille den. Men det skulle altså gå 21 år. Til gjengjeld ble det litt av en konsert for de 600 publikummerne.

HALVE JORDA RUNDT: Den australske greina av Fløan-familien dro halve jorda rundt for å delta på slektsstevnet i Flatanger. Fra venstre: Nicholas Floan, Astrid Fox-Slater, Konrad Floan, Karla Williams og Heidi Sigrid Williams, sammen med sine norske slektninger Sigrid Fløan Solum, Sissel Fløan Solum og Heidi Fløan Aune.

STORTINGSVALG: Mikael Strand (18) stemte for første gang under Stortingsvalget 11. september. Han hadde bestemt seg for lenge siden for hvilket parti han skulle stemme på. Valgdeltakelsen var god i Flatanger, og Sp ble valgvinner med 25 prosent av stemmene.

KONGELIG BESØK: Med Kongeskipet som kulisse og barn med vaiende flagg, kunne kronprinsparets besøk i Flatanger ikke ha fått en bedre ramme. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit steg i land på Lauvsnes, der det var taler og underholdning for kronprinsparet og de mange frammøtte. Etter programmet på Stranda gikk turen til pleie- og omsorgstunet, videre til Namdal Rensefisk, åpning av Havbruksparken og opp på Storfjellet.

NORGE RUNDT: Eirik Steffensen og Oddleif Furuheim gjør alt klart foran Lauvsnes skoles forestilling, der mange uttrykk er tatt i bruk for å ta med publikum Norge rundt. (Foto: Turid Kjendlie)

 

KULTURSJEFEN: Med solid ballast i kofferten, startet Julie Elisabeth Haugum som ny kultursjef i Flatanger kommune. Hun har master i kunstledelse og kulturpolitikk, og bachelor i drama og teater. Og som teaterinstruktør er hun alt hyret inn til ei ny oppsetning for barn.

LYS I HØSTMØRKET: Flatanger musikkforening inviterte til konsert i Vik kirke – og det ble ei stemningsfylt stund med flott korpsmusikk og gjesteopptredener i ei nesten fullsatt kirke.

DRIFT PÅ NESSET: Pensjonistene Ole og Arnt Strand (til høyre) hadde aldri trodd det skulle bli torskeslakting igjen på Nesset. Men Kåre J. Devik og Odd Devik i Namdal Settefisk kjøpte konkursboet og startet slakting av juletorsk ii begynnelsen av desember. De har store planer for videre drift på Nesset.

JULEBORD: For 23. gang arrangerte Menighetens støttegruppe for Kvitveistunet julebord. Blant gjestene som fikk svingt seg i dansen, var Terje Hanssen, som danser med Aud Høstland, leder i støttegruppa.

EL-SYKLER: Noen dager før jul troppet Hans Petter Haukø i Gjensidigestiftelsen opp, og overrakte en sjekk på 126.780 kroner til Flatanger idrettslag. Pengene skal gå til innkjøp av el-sykler og el-barnevogner, til bruk for skolen og barnehagen. Styrer Birgit Sørum, rektor Turid Kjendlie og styremedlem i idrettslaget, Ellen Krokstad, tok imot førjulsgaven.