Ni av ti leiligheter solgt

Ni av de ti nye leilighetene i første byggetrinn av Lauvsnes boligpark er allerede solgt, og bygginga er i full gang. Nå planlegges tre nye eneboliger og åtte leiligheter.

– Det har vært litt jobb med å selge, men vi vet at behovet er der. Vi har tro på framtida i Flatanger, og derfor har vi kjørt på, sier Jørn Langstrand.

Han er styreleder i Trønderhus AS og salgsleder i Trønderelement AS, henholdsvis utbygger og entreprenør. Langstrand og makker Egil Steffensen, som er daglig leder i de to selskapene, har stor tro på prosjektet.

– Næringslivet ser behovet framover, og bedrifter har kjøpt fire av de ni leilighetene, sier Steffensen.

Lauvsnes boligpark er den største boligsatsinga i Flatanger noen sinne, med til sammen 18 leiligheter og tre eneboliger. Boligparken ligger mellom skolen og sjøen.

Montert på fire dager

Bygginga av de ti første leilighetene i første byggetrinn, startet for to uker siden. På grunn av stormen, ble monteringa av elementer i andre etasje utsatt. Men i løpet av mandag og tirsdag i forrige uke var alle vegger oppe.

Den første boligblokka med 10 leiligheter har nå reist seg i Vetlehagen på Lauvsnes.

– Vi brukte fire dager på å få opp bygget på totalt 860 kvadratmeter. Når vi får på terrasser og staffasje, blir det fint, sier Jørn Langstrand.

De første fire leilighetene skal være klare for innflytting 10. mai. De øvrige seks skal være ferdige i løpet av november.

Lav kvadratmeterpris

Første byggetrinn har en utsalgspris på 22 millioner kroner. Egil Steffensen og Jørn Langstrand mener de har klart å oppnå en lav kvadratmeterpris.

– Vi kommer ut på 25.000 kroner pr kvadratmeter ferdig til innflytting. Da har vi ikke spart på noe. I byene er det vanlig med 45-50.000 kroner pr kvadratmeter, men så har de dyrere tomter, sier Egil Steffensen.

– Dette er ingen gullgruve for oss. Megleren sier det er for billig, innskyter Jørn Langstrand.

– Stort bedre utsikt kan du ikke få, mener Jørn Langstrand og Egil Steffensen – her i stua i ei leilighet i andre etasje.

Leilighetene blir på 64 og 80 kvadratmeter, med to eller tre soverom. Bygget føres opp i tre, og blir utstyrt med trappeoppgang og heis.

Tre eneboliger

Andre byggetrinn er også ferdig godkjent, og det vil bestå av åtte leiligheter. Salget av disse starter på nyåret.

Mellom sjøen og nybygget planlegges det tre eneboliger. De er ennå ikke tegnet, men vil også bli lagt ut for salg etter jul.

– Eneboligene vi bli på 140 kvadratmeter totalt i to etasjer, med flatt tak for ikke å stjele utsikt. Vi prøver å få plass til fire soverom, sier Jørn Langstrand.

Slik vil Lauvsnes boligpark bli seende ut når alt er ferdig. Det blir tre i stedet for fire eneboliger på tomtene mot sjøen.

På jordet mellom nybygget og sjøen, vil det komme tre eneboliger.