Julestemning inne – regn ute

Et helt juleunivers på scenen møtte besøkende på julemessa på Vik søndag. – Dette er min barndoms jul, sier Toivie Clearinge.

Sammen med Morten Berg hadde hun laget et tablå med masse detaljer. Her var nisser, en fugl, julenek, et troll på ei rot og juletrehenting i skogen.

– Vi fikk frie hender til å dekorere scenen, og jeg ville skape ei gammeldags jul for å få fram gleden rundt jula. Og over hviler stjernen som en prikk over i-en, sier Toivie Clearinge, som hadde sin barndoms jul i Jämtland.

Ikke bare var det pyntet fint til årets  julemesse. I lissalen ble det servert julemat, og ribbelukta sørget for ekstra julestemning.

– Det var ordentlige porsjoner, sier Marte Aagård Ryan, som sammen med mannen Svein Ryan kjøpte søndagsmiddagen i Framheim.

– I fjor var det ikke middagsservering, og det savnet vi. Det er trivelig å dra hit og møte folk, sier Marte.

13 utstillere

I alt 13 utstillere deltok på årets julemesse. Her var alt fra kremer til rakvedprodukter, mat og drikke, strikka votter og gensere og mye mer.

På standen til Vik aktivitetspark var det et stort utvalg i bakevarer og andre produkter. – Vi selger alt fra tennbriketter til julekranser, sier Bjørg Vedvik.

Pengene går til utrustning av klubbhuset i fjøset på prestegården på Vik. Første etasje bygges om, og der blir det to treningsrom og ett klubblokale med kjøkken, sofa, bord, tv og spill.

Mange stiller opp

Leder Sissel Hustad i Sørflatanger grendelag er godt fornøyd med både oppmøte og selve messa. Hun sier at folk har vært svært positive til å stille opp.

– I år har det vært veldig artig å arrangere julemesse. Mange har meldt seg som frivillige til å bidra, og vi er veldig glade for det, sier Sissel Hustad.