RBKs 100 år på 100 minutter

Onsdag får flatangringene en unik sjanse til å få en innføring i Rosenborg Ballklubbs 100-årige historie – på 100 minutter!

Geir Svardal har skrevet jubileumsboka «100 år med RBK». Han reiser nå rundt med et foredrag på nøyaktig 100 minutter, der han gir publikum innblikk i historien fra den spede begynnelsen på Rosenborgsletta i 1917 til høsten 2016.

Foredraget i Flatanger holdes på Zanzibar Inn – ikke så unaturlig siden det i mange tiår har vært samlingsplass for den lokale fansen. Ikke få liter øl er solgt mens RBK-kamper har vært vist på storskjermen.

Gleder seg

– Ja, jeg har hørt om dette veldig spesielle Rosenborg-miljøet i Flatanger, og gleder meg til å møte så mange som mulig av dem, sier Geir Svardal til Flatangernytt.

En av Odd Iversens mest legendariske headinger pryder forsidebildet på boka «100 år med RBK».

Han er til daglig journalist i Adresseavisen. For tida jobber han i Ukeadressa, men har jobbet med sport, politikk og utenriks. Han har tidligere utgitt  to bøker om RBK.

Det er Flatanger folkebibliotek og Zanzibar som har invitert Geir Svardal. Opprinnelig var foredraget tenkt holdt på biblioteket, men den ideen ble raskt forkastet.

Naturlig arena

– Det var naturlig å legge arrangementet til Zanzibar Inn, siden det er en viktig møteplass for de fotballinteresserte, sier biblioteksjef Gro Seltveit.

– Ja, Zanzibar høres jo mer riktig og spennende ut, sier Geir Svardal.

Dermed er det onsdag kveld duket for et dypdykk i RBKs historie på Zanzibar. Der blir det også mulig å få kjøpe boka, og ei bok blir trukket på inngangsbilletten.