Per Anton årets næringslivsaktør

Per Anton Løfsnæs ble årets næringslivsaktør i Namdalen. Den gjeve prisen ble delt ut til sjefen i Bjørøya og Namdal Rensefisk under næringskonferansen i Namsos torsdag.

– Kjempeartig. Jeg er ydmyk og stolt, og dette inspirerer til videre arbeid og samarbeid med flinke folk, sier Per Anton Løfsnæs til Flatangernytt.

Han var selv ikke til stede for å motta prisen, men Sondre Hagerup Johnsrud mottok den på vegne av sin sjef.

Prisen ble overrakt av juryleder Ivar Skjerve i Innovasjon Norge, Amund Lein i Namsos næringsforening og Ole Anders Olsen i Sparebank 1 SMN.

Stor verdiskaping

– Årets næringslivsaktør bidrar til stor verdiskaping i distriktet og har en stor betydning for sysselsetting og befolkningsvekst i sin kommune, skriver juryen i sin begrunnelse for å gi årets pris til Løfsnæs.

Juryen har også lagt stor vekt på at prisvinneren er en drivkraft for postiv utvikling i næringa han representerer.

– Bransjen støter stadig på nye utfordringer, men gjennom kontinuerlig forskning og utvikling løser de dette på en forbilledlig måte, uttaler juryen.

Sondre Hagerup Johnsrud takket for tildelingen, og sa at det skjer mye spennende rundt prisvinneren.

– Det er fantastisk å jobbe for Per Anton Løfsnæs, sa han ifølge Namdalsavisa.

– Kjempeartig

 

Per Anton sier det er kjempeartig å få en slik pris. – Det er veldig artig at folk legger merke til det vi gjør i Flatanger.

Selv var han travelt opptatt med andre ting torsdag da prisen skulle deles ut. Men vel heime på Lauvsnes torsdag kveld leste han begrunnelsen og begynte å fordøye det som hadde skjedd tidligere på dagen.

Han er opptatt av å få fram at dette ikke er noe enmannsshow, men et teamwork mellom flinke ansatte og samarbeidspartnere.

Samarbeid viktig

– Man trenger ikke kunne mye selv, om man har flinke folk rundt seg som kan mye. I tillegg har vi mye samarbeid med flinke aktører som Midt-Norsk Havbruk.

Per Anton sier at mye av det de driver med, er basert på samarbeid. Det gjelder for eksempel både Namdal Rensefisk og Havbruksparken.

– Vi hadde aldri fått til dette uten samarbeid. Det er viktig for Flatanger og næringslivet generelt at vi tenker samarbeid, sier Per Anton Løfsnæs.

– Hvordan skal du feire prisen?
– Nå er det mye å gjøre, så vi får feire senere når det blir bedre tid, sier prisvinneren.

Per Anton Løfsnæs var en av fire nominerte til prisen som årets næringslivsaktør i Namdalen. De andre nominerte var Moen Marin, Otto Moe og Namdal kornsilo og mølle. Løfsnæs var nominert også i fjor.

I 2015 ble Bjørøya Fiskeoppdrett tildelt verdiskapingsprisen for 2014 av Innovasjon Norge, Sparebank1 SMN, NTE og Trønder-Avisa.