Ny kultursjef med solid bakgrunn

ENDELIG HELG: Julie Elisabeth Haugum (28) er Flatangers nye kultursjef, og hopper i det som instruktør for ei ny teateroppsetning for barn.

– Jeg er blitt tatt godt imot, og invitert inn i forskjellige sammenhenger, sier Julie Elisabeth Haugum.

Hun startet 14. august som ny kultursjef i Flatanger kommune, etter at Kari Imsgard gikk over i ny jobb som rådgiver personal.

Overhalling

Som navnet røper, har Julie Elisabeth sine aner fra Overhalla. Hun vokste opp der, men flyttet etter ungdomsskolen. De siste 12 åra har hun bodd i Trondheim.

– Hva fikk deg til å søke jobb i Flatanger?
– Det var en stilling med alle muligheter. Den virket spennende. Jeg har vært i Flatanger på jakt mens jeg gikk videregående, så jeg visste at det var fint her, sier den nye kultursjefen.

For den som tenker at nå får jaktlaget en ny jeger, må vi ile til og fortelle at hun ikke går med våpen. Men hun er glad i naturen og er mye på tur.

Solid utdanning

Jobben som kultursjef i Flatanger er faktisk hennes første, faste, helstilling. Bak seg har hun mange år med studier innen teater.

Hun har en bachelor i drama og teater, fag innen kunsthistorie og en master i kunstledelse og kulturpolitikk fra universitetet i Dublin. I tillegg har hun drevet mye med amatørteater og friteater.

– Jeg er ingen skuespiller, men foretrekker å jobbe som instruktør, sier hun.

Det gikk ikke lang tid før hun ble hyret inn som instruktør av Skyggeteateret i Flatanger, som har hatt flere oppsetninger med barn, ungdom og voksne de siste åra. Julie Elisabeth skal være instruktør for en ny oppsetning for unger fra fem til 12 år.

– Jeg gleder med veldig til det. Jeg er imponert over hvor flinke ungdommene her er til å være med og engasjere seg, sier hun.

– Min dør er åpen, sier kultursjef Julie Elisabeth Haugum, som håper at folk stikker innom og sier hei.

Mange hatter

I jobben som kultursjef blir det mer enn teater. Nettopp allsidigheten var noe av det som fristet da hun søkte jobben.

– Jeg har mange hatter i løpet av en dag, og det passer meg utmerket. Da slipper jeg å kjede meg, sier hun.

Julie Elisabeth overtar hele ansvarsområdet som Kari Imsgard hadde, og det innebærer også at hun er folkehelsekoordinator. Neste punkt på programmet der er utdeling av premier etter sommerens Fysak-turer.

– Har du fått oversikt over kulturlivet i Flatanger?
– Jeg skjønner at det er mye idrett, og gode anlegg. Det er kor, teater og korps, og det er lett å engasjere folk. Jeg er absolutt åpen for å diskutere nye ideer. Døra mi er åpen, og det er bare å komme og si hei!

Hun har allerede tenkt på en del prosjekter, og syns det er viktig å ha et aktivitetstilbud til både barn, ungdom og voksne. Det kan være foredrag, konserter og andre ting.

– Aktivitet og deltakelse er viktig, sier Julie Elisabeth Haugum – Flatangers nye kultursjef.