Korpset ønsker flere medlemmer

Flatanger musikkforening har fått ny dirigent og satser friskt med konserter framover. Nå frir korpset også til gamle og nye musikere: Slå dere med!

– Vi ser gjerne at flere kommer og spiller med oss. Opplæring vil bli gitt, og vi tilbyr støttekontakt ved behov, sier dirigent Marthe Austad og leder Liv Unni Fløan.

De oppfordrer både innflyttere, gamle ringrever som har vært med før, og rekrutter i musikkskolen til å slå seg med i korpset.

– Her er vi folk med forskjellig bakgrunn, men med det til felles at vi er glade i musikk, glade i å spille – og glade i kaffe, sier Liv Unni.

Dirigentskifte

Flatanger musikkforening fikk ny dirigent i høst. Det er ikke daglig kost. Per Bårdsen hadde da vært dirigent sammenhengende i 22 år, siden 1995. I tillegg dirigerte han en periode tidlig på 80-tallet.

Han ble behørig takket for innsatsen under konserten på Tangspræll i sommer, som var korpsets siste opptreden før ferien.

– Det har vært ei fantastisk tid, ikke minst de siste 15 åra, sier Per Bårdsen.

Dirigentskiftet ble markert under Tangspræll i sommer, der Per Bårdsen fikk blomster og takk av leder Liv Unni Fløan (til venstre). Påtroppende dirigent Marthe Austad i midten.

Annethvert år har korpset kjørt et større prosjekt, sammen med andre aktører. Det siste var Queen-konserten i vår, og den ble et verdig punktum, mener Bårdsen.

– Den konserten var det beste korpset har spilt, sier dirigenten og læreren, som ble pensjonist i vår.

Han fant tida nå inne til å trekke seg tilbake og få bedre tid til å være pensjonist og følge opp barn og barnebarn.

– Det kom en ny, dyktig musiker i korpset, og jeg spurte om hun kunne tenke seg å ta over som dirigent, sier Bårdsen, som fortsetter i korpset på barytonsaksofon.

Allsidig bakgrunn

Marthe Austad tok utfordringen, og overtok fra i høst som dirigent. Hun har en allsidig musikalsk bakgrunn.

Marthe Austad, Liv Unni Fløan og de øvrige musikerne ønsker at flere skal slå seg med i korpset.

Austad er fra Røra, og startet med klarinett i Røra skolemusikk. Senere ble det altsaks, og spilling i Røra hornmusikk, Trøndelag ungdomskorps, Bodø harmonimusikk, Halsen musikkforening og flere storband.

Hun er fortsatt med i både Bodø harmonimusikk og Halsen musikkforening, og har deltatt med i NM i janitsjar fem ganger med Bodø og en gang med Halsen. Bodø vant for øvrig sin divisjon i 2015.

Det var et jobbtilbud i Aqua Kompetanse som lokket den nyutdannede marinbiologen til Flatanger. Hun flyttet hit i fjor, og startet da også i musikkforeninga.

– Vi er kjempeglade for å ha fått Marthe på laget. Det er artig med nye impulser og nye ideer, sier Liv Unni Fløan.

Få medlemmer

Flatanger musikkforening har bare 22 faste medlemmer, og det kan by på visse problemer.

– Det er litt få på enkelte instrumenter, og det er en stor utfordring å finne musikk som passer til besetninga og som er instrumentert rett, sier Marthe Austad.

Både hun, lederen og resten av korpset håper at flere kan ha lyst til å bli med i korpset. De faste øvelsene er på mandager, og det er bare å stikke innom eller ta kontakt med leder, dirigent eller andre i korpset om du har lyst til å bli med.