Et musikalsk lyspunkt i høstmørket

Med sin nye dirigent Marthe Austad og inviterte gjesteartister, inviterer Flatanger musikkforening til høstkonsert i Vik kirke søndag.

Dette blir den første konserten med ny dirigent. Marthe Austad (25) fra Røra, bosatt og i full jobb i Flatanger, overtok i høst etter Per Bårdsens maraton som korpsdirigent.

Korpset hadde opprinnelig planlagt en julekonsert, men fant ut at det kunne være like trivelig å ta en konsert i slutten av november.

– Det passet bedre med en høstkonsert, som kan lyse opp litt i mørket, sier Marthe Austad.

Flatanger musikkforening har en fast stamme på rundt 20 musikere, og de ønsker gjerne flere medlemmer.

På programmet står både julesanger, salmer og andre, kjente melodier. Blant annet skal korpset framføre «Gabriella’s Sång», kjent fra den svenske filmen «Så som i himmelen», med Marthe Austad som solist – på altsaksofon.

– Vi legger opp til en avslappet og stemningsfull konsert, og oppfordrer folk til å ta med familie og venner for en rolig og avstressende ettermiddag. Det blir kaffe og kaffemat på billetten, sier leder Liv Unni Fløan i musikkforeninga.

Foruten korpset deltar en rekke gjesteartister: Maren Kløven Lein, Hilde Kålen, Jens Martin Olsen, Dagfinn Lein, Gaute Røsten, Asle Leknes, Torbjørn Lindseth og Sigrid Einvik Dahle, som også skal være konferansier.