Opprykk – nå skal det kjempes om KM-tittelen

KRONIKK: Etter at opprykket ble sikret forrige søndag, skal Flatanger spille om KM-tittelen.

Vinner av 6.divisjon avdeling 1 møter vinner av avdeling 2, Levangerstudentene med Thomas Einvik på laget. Han er spiss på et lag som har scoret nærmere 100 mål i årets serie.

«Uansett resultat er det viktig at laget får sin velfortjente hyllest etter en sesong som har gitt så mange gledesstunder, energi, entusiasme, spilleglede og 11 seiere av 14 mulige. Det har laget så til de grader fortjent», skriver oppmann og ildsjel Håvard Angen Haarstadstrand (til venstre) i denne kronikken.

Dette blir en tøff batalje for Flatangers gullgutter i den første kampen om tittelen. Thomas Dahle kommer heim for å lede laget i denne kampen, sammen med Benjamin Lein Fuglår. Trondheims-Ørn spiller i Oslo lørdag, og Thomas har sagt seg villig til å bidra fra sidelinja under denne viktige kampen. Kampen spilles for øvrig mellom de to eneste lagene fra Nord-Trøndelag som vant sin avdeling i 6.divisjon.

Har gjort jobben selv

Selv om Flatanger fikk stor hjelp av Bangsund som knuste noen egg, og serverte omeletten til Flatanger på et sølvfat, så må man ikke glemme at laget har gjort jobben selv. Gullet vant vi i Bindal, et sted det ifølge Wikipedia er enklest å finne gull. For selv om det er gravd etter gull i Bindal i hundre år, så tok det en snau halvannen time å fylle bøtta for gjengen fra Flatanger. Og nå viser det seg at det var gull som ble med på bussen hjem.

Kanskje er dette den største idrettsbegivenheten i Flatanger noensinne! Ja, vi våger den påstanden!

Sett av søndag 15. oktober kl 14.00 – det  blir garantert folkefest.

Aldri før har Flatanger kjempet om KM-tittel på seniornivå i Trøndelag Fotballkrets. Kanskje er dette den største idrettsbegivenheten i Flatanger noensinne! Ja, vi våger den påstanden!

Årets 6.divisjon har bestått av 83 lag, og det er nå 8 avdelingsvinnere som skal kjempe om kretsmesterskapet. Alle disse får direkte opprykk til 5. divisjon kommende sesong. Overhalla må ta den tunge veien ned, og det unge Flatangerlaget overtar plassen. Flatanger møter Levangerstudentene i kvartfinalen, hvor vinneren får hjemmekamp mot vinner av kampen mellom Nidaros og Selbu. Kampene spilles slik:

15.10 kl. 14.00 Flatanger – Levangerstudentene
18.10 kl. 17.30 Tiller2 – Charlottenlund2
18.10 kl. 20.00 Nidaros – Selbu
18.10 kl. 20.00 Rennebu – Leik

Semifinalene spilles søndag 22. oktober.

Opprykk til 50 i odds med hjelp fra Trondheims-Ørn og gode sponsorer!

Bettingselskapet Nordic Bet hadde ikke særlig tro på Flatanger før sesongen startet. Bangsund var favoritter til 3,50 i odds. Helt nederst sto Leka og Flatanger med 50 i odds! Leka trakk sitt lag, mens mange lot seg friste til å satse på Flatanger. Oddsen sank imidlertid fort da de glupe oddssetterne skjønte at de var i ferd med å gi ut tidenes julegave!

Flatanger hadde imidlertid klokkertro på prosjektet, og kan takke velvillig bistand fra Trondheims-Ørn med Thomas Dahle og Per Inge Aagård for all hjelp i forbindelse med treningssamlingene sist vinter. Flatanger fikk leie bane på Lade, baller og utstyr gratis! Samt at både Thomas og Per Inge bidro vederlagsfritt for å hjelpe ungguttene fra heimbygda. Snakk om service, og tusen takk til Ørn. Her ble grunnlaget for suksessen lagt. Mye hardt arbeid ble nedlagt frem mot sesongstart, og dette har gitt resultater.

Flatanger IL vil også takke for støtte fra sine sponsorer. De har bidratt til at dette har vært mulig, og sponsorstøtten er bl.a. brukt på profilering av fotballavdelingen. Alle lag har fått nye draktsett, med ny logo og Norges flotteste draktsett. Stolte spillere på alle nivå bærer drakter og overtrekk med stolthet og verdighet, og er fremragende ambassadører for kommunen og Flatangers næringsliv.

Det viktigste var at brødrene Karl Ivar og Ola Kristian Dahle Høstland valgte å komme heim. Med seg fikk de Iver Berre, Bendik Sæther, Ole Kristoffer Fjeseth, Kristian Olsen, Aleksander Roel, Sigurd Hagerup Kristensen og Viktor Hanssen Finseth.

Flatanger-skjerf, flagg og lotteri

Det er innkjøpt et begrenset opplag med flagg og skjerf som legges ut for salg i dagene før kampen mot Levangerstudentene. Dette kan du sikre deg ved å ta kontakt med trenerne eller lagets oppmann. Først til mølla gjelder her. Det pågår også et lotteri til inntekt for fotball-lagene i Flatanger. Reisegavekort til en verdi av kr. 10.000,- bør friste selv den mest reisesyke og heimkjære flatangring. For ikke å snakke om alle utflyttede og ivrige lesere av Flatangernytt!

Historisk dato når kampen om KM-tittelen starter – kretsmestere i 1947!

Diplomet vitner om at det søndag er nøyaktig 70 år siden Lauvsnes idrettslag ble kretsmestre i fotball.

Lauvsnes Idrettslag ble tildelt tittelen kretsmester i fotball i Namdal Fotballkrets for 1947. Diplomet er datert 15. oktober 1947 – på dagen 70 år før dagens unge mannskap starter jakten på KM-tittelen. Følgende ble kretsmestere den gang; Kjell Lauvsnes, Kolbjørn Dahle, Edmund Dahle, Arne Haagensen, Reidar Aune, Paul Vollan, Aksel Meland, Kåre Leithe, Otmar Lauvsnes, Reidar Pettersen, Ingvar Dahle.

Dette legendariske laget gjentok bragden i 1949 – og ble snakket om i årtier. Kanskje får vi nye legender denne høsten.

Flatanger ble kretsmestere i 6.divisjon i 1976, og guttelaget fulgte opp med KM-tittel samme år. Flatanger rykket med dette opp i 5.divisjon, der laget spilte frem til nedrykk i 1987. Årets opprykk er således det første opprykket Flatanger opplever på 41 år!

Håper på masse folk og rock’n roll

Opprykket skal feires helt til adventsstakene settes frem, Rudolf har spent for en kraftig overbelastet slede, og musevisa er sunget med hes og falsk røst i de tusen hjem.

Vi talte 257 lykkelige sjeler på åpningskampen mot Bindal, med korps og drillpiker før kampen. Flatanger IL vil takke for all støtten både på hjemmekamper og når laget har spilt borte. Vi håper på vel 300 kaffetørste vaffelspisere denne gangen, og kjører vaffelpressa knallhardt i timene før avspark.

Dette er gutter gode som gull

Man kan vel ikke forvente rojale gjester fra kongehuset denne gangen, men vi håper at hele Flatanger kjenner sin besøkelsestid søndag. Og kanskje er det noen som har lyst til å spandere en bankett på et herværende spisested etter kampen. Det hadde vært helt Konge!

Uansett resultat er det viktig at laget får sin velfortjente hyllest etter en sesong som har gitt så mange gledesstunder, energi, entusiasme, spilleglede og 11 seiere av 14 mulige. Det har laget så til de grader fortjent. For dette er gutter gode som gull, og det finnes ingen bedre steder å feire enn foran verdens beste fans, hjemme i lagets egen lekegrind. Vi ser deg på Vik søndag 15. oktober, på tidenes fotballfest i den vakreste kystkommunen av dem alle!

For Flatanger IL
Håvard Angen Haarstadstrand