Flatanger klare for 5.divisjon

Bangsund vant 2-1 over Egge søndag, og dermed er det klart: Flatanger rykker opp til 5.divisjon!

– Dette var artig, og slettes ikke noe vi hadde forventet å  klare, sier spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland.

Han var sammen med rundt ti andre flatangringer Bangsund-supportere for en dag på Bangsund stadion søndag. Jubelen sto i taket for hvert Bangsund-mål, og ikke minst var gledesutbruddene heftige da seieren var klar.

Trengte uavgjort

Før kampen lå Egge over Bangsund på tabellen, så det var ikke opplagt at bangsundingene skulle ta hjem seieren.

For Flatanger hadde det holdt om Bangsund hadde klart uavgjort.

– Hadde Egge vunnet kampen, ville de ha ligget et poeng over oss, sier Karl Ivar, som naturlig nok er svært glad og lettet over utfallet av kampen.

Mål om topp tre

Karl Ivar Dahle Høstland og resten av laget er klare for 5.divisjon.. (Arkivfoto)

Før sesongen hadde Flatanger som mål å bli ett av de tre beste lagene i 6.divisjon. Men utover i sesongen viste laget seg i stand til å klare det meste.

– Vi har tatt mange steg for hver kamp. Vi er blitt smartere i hodet og i føttene, og det er spesielt artig å se at vi har mange unge gutter som har gjort store framskritt, sier Karl Ivar Dahle Høstland.

Tøffere motstand

Flatanger er bestemt på å ta utfordringen med å gå opp til 5.divisjon. Der venter det nok atskillig hardere motstand enn det lagene i 6.divisjon har vartet opp med. Flatanger vil møte flere lag på Innherred, som Nesset. I Namdalen vil de møte Kolvereid.

– Det blir en annen kvalitet på lagene vi møter i 5.divisjon. Det er snakk om to helt forskjellige ligaer. Vi kan nok ikke sette oss for høye mål. Målet må være å holde oss i 5.divisjon, sier treneren.

Han tror det skal gå bra å sette sammen et lag til neste sesong. Noen nye spillere er på gang, samtidig som laget har en bra stamme å bygge videre på.

– Jeg føler vi skal klare å få til et bra nok lag til 5.divisjon, sier Karl Ivar Dahle Høstland.