Flatanger-tap – nå er Namdalseid i førersetet

Kampen om opprykk fra 6.divisjon tok en dramatisk vending søndag ettermiddag. Flatanger var vertskap for Namdalseid i en kamp ingen hadde råd til å tape.

Vikbanen var blytung etter regnbygene frem mot kampen, og det ble tilfeldigheter som avgjorde bataljen.

Flatanger startet best, og kjørte den første omgangen. Mye fint kombinasjonsspill, og laget spilte seg til flere klare målsjanser. Men forsvaret til Namdalseid sto bra og forsvarte seg godt.

Tidlig i kampen kommer Flatanger seg frem på venstresiden og slår et hardt innlegg langs femmeterstreken, hvor Ole Kristoffer Fjeseth bredsider ballen i nota. Dommer Åsmund Sæther blåser av for offside, til store protester fra spillere og publikum. En særdeles tvilsom avgjørelse som skulle få store konsekvenser.

Flatanger tar ledelsen

Flatanger tar etter hvert ledelsen ved Sondre Hagerup Johnsrud, og Flatanger fortsetter kjøret for å avgjøre oppgjøret.

Etter hvert utover omgangen får Namdalseid sine farligheter. De slår mye langt, og etter hvert får de sendt av gårde et skudd ned til venstre for Flatangers burvokter Iver Berre. Keeperen sklir på det våte underlaget, og får ikke kastet seg tidsnok til å avverge, og dermed er det balanse i regnskapet.

Namdalseid overtok

Hjemmelaget hadde føringen i første omgang, men etter hvilen tok Namdalseid over og styrte det meste utpå den blaute banen.  Det er også bortelaget som får den avgjørende scoringen vel 10 minutter før slutt.

Iver Berre ble kåret til beste FIL-spiller. (Arkivfoto: Kristian Dahle Klocke)

På hjemmelaget var det keeper Iver Berre som ble kåret til dagens FIL-spiller. Han leverte en serie praktredninger i andre omgang, og det var han som holdt Flatanger inne i kampen.

Namdalseid vinner 2-1 og har dermed overtatt kontrollen i 6. divisjon.

Mens Flatanger skal til Bindal i en kamp de må vinne, kan Namdalseid konsentrere seg om to tøffe hjemmekamper.

Det var 197 tilskuere som overvar denne bataljen, så publikum leverte nok en gang. Stor omsetning i kiosken og på loddsalget er en fattig trøst for det seiersvante Flatangerlaget.

Avhengig av Bangsund

Torsdag møter Namdalseid et målhungrig Egge-lag. Ender kampen uavgjort, er Egge ute. Da kan Namdalseid triumfere med seier i sin siste kamp, som er mot Bangsund den 7. oktober. Egge spiller mot Bangsund den 1. oktober.

Førstkommende lørdag reiser Flatanger til Bindal, og må gjøre jobben selv. Skulle Namdalseid slå Bangsund, så må Flatanger vinne med 9 mål på Bindalseidet. Det er vel lettere sagt enn gjort. Flatanger må derfor sette sin lit til Bangsund, som altså møter begge rivalene. Men spenningen i 6.divisjon lever i beste velgående.