Kronprinsparet skal åpne Havbruksparken

Kronprinsparet skal foreta den offisielle åpningen av Havbruksparken i Flatanger under deres besøk torsdag 21. september.

Programmet for kronprinsparets besøk ble offentliggjort av Fylkesmannen mandag formiddag.

Der framgår det at Flatanger får en sentral plass under besøket. Kronprinsparet ankommer med kongeskipet «Norge», og det blir ilandstigning med sjalupp på Lauvsnes klokka 14.00.

Kongeskipet var i sommer på besøk og trente foran kronprinsbesøket 21. september. Her legger sjaluppen ut fra Kongeskipet. Den skal bringe kronprinsparet inn til kai på Lauvsnes.

Der vil kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit bli tatt imot med sang, musikk, revy og tale. Deretter blir det besøk hos beboerne på Flatanger pleie- og omsorgstun, hvor også «syngende eldreinstitusjoner» skal underholde.

Åpner Havbruksparken

Reisen går deretter til Storlavika hvor kronprinsparet får omvisning på Namdal Rensefisk, før det nye kompetansesenteret for havbruk, Havbruksparken, skal offisielt åpnes.

Kronprinsparet skal besøke Namdal Rensefisk (til høyre), og foreta den offisielle åpningen av Havbruksparken (til venstre). Bildet ble tatt under søndagens redningsøvelse.

Det er avsatt tre timer  til selve besøket. I tillegg skal det være offisiell mottakelsen om bord i kongeskipet «Norge» torsdag kveld, mens skipet er i Flatanger. Der deltar representanter for alle de sju kommunene i Nord-Trøndelag som får besøk av kronprinsparet under denne fylkesturen.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås gleder seg til å ta imot kronprinsparet på deres offisielle besøk i Flatanger.

Folkefest

– Vi gleder oss til å få besøk av kronprinsparet, og vi håper at skoler, barnehager og bygdefolk møter opp og lager en folkefest, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

Med Kongeskipet i kommunen, besøk og mottakelse, er dette et stort besøk for Flatanger.

– Det blir kjempespennende, sier ordføreren, som er glad for å få vise fram næringslivet og innovasjonen som skjer innen havbruksnæringa.

Etter mottakelsen torsdag kveld, reiser kronprinsparet videre med Kongeskipet til Frosta, som er siste kommune som får besøk.

Fylkesbesøket starter på Høylandet onsdag 20. september, og kronprinsparet besøker også Grong og Namsos denne dagen. Torsdag formiddag får Fosnes kommune besøk. Dit ankommer kronprinsparet med Kongeskipet, som også benyttes på etappen fra Jøa til Lauvsnes.