Det smalt godt på Sitter

Det førte skuddet i det årlige Midtsommerstevnet på Sitter smalt fredag kveld i grenen VM. Som alle andre år er det baneskyting på fredag, felt ute i marka på lørdag og tilbake på banen igjen på søndag.

Det mange er spente på, spesielt arrangørene, er om sola stiller på lørdag, og i år var de heldige med været hele helga.

Sitter PK har i mange år vært arrangør for Midtsommerstevnet som trekker skyttere fra hele Trøndelag. Selv om skytinga er hovedmålet, er det nok mange som tar en helgetur til Sitter på grunn av beliggenheten, muligheten for overnatting og for den sosiale biten. Det er alltid hyggelig å «treffe» nye og gamle bekjentskaper ved slike anledninger. Lørdag kveld var det grilling nede ved fjæra på Solheim hvor Olav Vedvik var grillmester.

Villaks fra Bjørn Flore ble tilberedt av Berit Bjørkås (f.v) og Susann Havn, og spist av Odd Bjørkås.

Helgas resultater

VM er et program hvor det skytes 30 skudd på presisjonsskive og deretter 30 skudd duell på duellskive. Beste resultat i finpistol hadde Håvard Hoff fra Ørland PK med 576 poeng av 600 oppnåelige. I grovpistol slo Britt Elena Wollan fra Støren SSK alle sammen med 565 poeng.

Lettvint og moderne med elektroniske skiver og monitorer på banen.

Lørdagens program, felt, er nok en av de mest populære skyteøvelsene. Der skytes det på skiver, metallfigurer og treklosser, og avstanden varierer. Det er litt som ville vesten under kontrollerte former.

Feltløypas minste blink er bare 5X5 cm.

Den minste figuren er en trekloss på bare 5×5 cm, men flisa fyker likevel. Metallfigurene faller ned om man treffer dem, og på den ene standplassen kommer det fram nye skiver om man treffer den ene metallfiguren. Sitter PK er kjent for å ha mye metall ute i løypa og det synes skytterne er veldig morsomt.

I år var det kun to skyttere som hadde fullt hus, både med fin og grov pistol, Britt Elena Wollan og Arild Inge Wollan, begge fra Støren SSK.

Det var også kretsmesterskap i fin- og grovfelt og det ble det mange medaljer til Sitter PK. Hanne Myren fikk gull i finfelt Juniorkvinner, Marianne Søraa fikk gull i Kvinneklassen, Roy Strøm fikk gull i klassen for Menn, Hedda Rennan fikk gull i U14 og søsteren Ronja Rennan sikret seg gull i U16.

Endelige resultatlister finner du her.

I hurtigpistol skytes det 60 skudd på henholdsvis 10, 8 og 6 sekunder, og igjen var det Håvard Hoff fra Ørland PK som stakk av med beste poengsum på 576.

Sitter PKs egne premier gikk til de med høyest sammenlagte poengsummer. Sitter-skjea gikk til Arild Inge Wollan, Støren SSK, Britt Elena Wollan, Støren SSK og Morten Antonsen, Ørland PK. Midtsommerpremien ble vunnet av Aril Inge Wollan, Støren SSK.

Til sammen kunne Sitter PK notere 116 startende alle tre dagene.

– Morsom sport

Britt Elena Wollan gjør rent bord i feltløypa.

– Alle kan begynne med skyting, for det er jo kjempemorsomt!

Britt Elena Wollan er en av landets beste kvinnelige skyttere og, som så mange ganger før, tok hun nok en gang turen til Sitter i helga.

– Midtsommerstevnet på Sitter må jeg ha med meg! I fjor måtte jeg jobbe den helga, så da reiste jeg oppover til Sitter som turist noen dager før stevnet.

Britt Elena Wollan har holdt på med skyting siden hun var 14 år, og synes det er en morsom sport. Det var ikke så mange damer som var med i helga, men det er generelt få damer i denne sporten.

– Mange tror nok at det er skummelt, og at våpen er farlig, men det er det jo ikke. Men jeg synes det er morsomt å måle seg mot menn også, og så lenge man slår noen mannfolk, er det ekstra gøy, sier hun og ler.

– Det er viktig å være fornøyd med egen innsats. Om man har skutt godt, er det ikke så viktig å vinne. Og uansett hvor dårlig det går, må man ikke gi opp!

Wollan mener skyting er en sport for alle, og det sosiale er minst like morsomt. Man kan få hjelp, gi hjelp og dele erfaringer med andre. For å bli god må man skyte masse og synes at det er morsomt. Hun har ca. 200 starter på stevner i året, og kan derfor kalles en svært aktiv skytter.

Wollan har nok i tillegg fått med en dose talent, noe som resulterte i uttak til Nordisk mesterskap i feltpistol midt i september. Wollan og tre andre damer som også er tatt ut fra Haugesund, Sandnes og Numedal reiser til Bodin i Sverige og Løvenskioldbanen.

– Målet er pallplassering, men svenskene er harde å slå, sier hun, og vi ønsker lykke til i årets Nordiske mesterskap!