Skal levere båt til Indonesia

Folla Maritime Service i Flatanger har fått bestilling på en oppdrettsbåt som skal til Indonesia. En tilsvarende båt ble nettopp levert til NRS Finnmark.

– Vi er stolte av at våre fartøy og norsk teknologi generelt vekker interesse i det internasjonale markedet. Vi opplever allerede stor etterspørsel etter denne fartøystypen i Norge, og det er spennende å se nye markedsmuligheter også i utlandet, sier daglig leder Runar Brennvolleng i en pressemelding.

Avtalen er en del av en totalleveranse fra AquaOptima AS i Trondheim, hvor Folla Maritime er underleverandør.

Fartøyet, en FollaWork 35, er 10,65 meter lang og 5 meter bred. Dette er en typisk lokalitetsbåt, som er designet av Marin Design.

Økt etterspørsel internasjonalt

– Etterspørsel etter norsk oppdrettsteknologi er internasjonalt økende,  og det er interesse for pakkeløsninger der ulike disipliner og teknologier tilbys samlet overfor sluttkunde, sier Børge Søraas, CEO i AquaOptima AS.

Slik blir Folla-fartøyet som skal eksporteres til Indonesia.

I dette prosjektet i Indonesia  har AquaOptima AS, Aqualine AS, Folla Maritime Service AS, Steinsvik AS og Aqua-kompetanse AS gått sammen i en felles leveranse og oppstart av en oppdrettsvirksomhet.

– Vi jobber mot og forventer flere lignende prosjekt internasjonalt, sier Søraas.

Fartøyet til Indonesia blir byggenummer 67 ved verftet på Lauvsnes, og det skal leveres i oktober i år.

Andre fartøy til Finnmark

Byggenummer 66 ble nylig overlevert til NRS Finnmark. Det er det andre fartøyet som er levert til oppdrettsselskapet på kort tid.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra NRS på det første fartøyet, og håper derfor at MS Karina blir like godt mottatt, sier Runar Brennvolleng.

Fartøyet skal benyttes under tøffe værforhold, og er utrustet i forhold til det. Denne båttypen er blitt populær som lokalitetsbåt. Foruten båten til Indonesia, er ytterligere ett fartøy under bygging.

– Fartøyet er solid bygget med en fin finish. Vi er godt fornøyd med det første fartøyet, som fremstår som en fin røkterbåt med gode sjøegenskaper. Nå ser vi frem til å ta i bruk MS Karina, sier Ole Sevald Hansen i NRS Finnmark.