Ny publikumsrekord for Tangspræll

Årets Tangspræll slår alle rekorder. Godt vær lørdag og artister som trakk publikum, gjorde at rundt 5.000 besøkende fant veien til Flatanger.

– Det har vært utrolig bra med folk på dagtid, og vi er svært godt fornøyd, sier leder Egil Steffensen i Lauvsnes grendelag, som arrangerer Tangspræll-dagan.

Aldri har det vel vært så trangt om plassen på martasområdet som lørdag. Folk sto i lange køer for å kjøpe seg et måltid, og folk koste seg i det som var en av sommerens varmeste dager i Flatanger.

Egil Steffensen karakteriserer helgas Tangspræll som historisk.

– Vi hadde rundt 2.500 besøkende på dagtid lørdag, og rundt 1.000 søndag. Det er soleklar rekord, sier Egil Steffensen.

Legger vi til 1.000 personer på utefesten lørdag kveld og plusser på de 600 som deltok på NAs jubileumsfest med D.D.E. og Stiv Kuling på Zanzibar fredag – som egentlig er et eget arrangement utenom Tangspræll – kommer vi opp i rundt 5.000 besøkende.

– Historisk

Det betyr at folketallet i kommunen ble mangedoblet denne helga.

– Historisk, sier Steffensen om den enorme oppslutninga om Tangspræll.

– Det hjelper godt når Zanzibar har god musikk. Da kommer det mye folk til bygda, sier han.

Hos Wa Larsen (til venstre) var det lang kø, og Marthe Fleischer og de andre hadde det travelt med å betjene alle kundene.

Mange tok med campingvogna, bobilen eller båten og tilbrakte hele helga i Flatanger. Festivalcampen har vel sjelden vært så velfylt som i år, og i småbåthavna var det trangt om plassen.

For arrangøren betyr dette også en pent økonomisk resultat. Med rundt 100 personer i dugnadsgjengen, var det mange som tok i et tak for å få arrangementet vel i havn.

– Vi har ikke full oversikt ennå, men det blir nok et bra økonomisk resultat. Musikken kostet en del, men jeg tror det gikk bra, sier Egil Steffensen.

Selv om det er valgår, var det bare Frp som stilte med egen bod. De to førstekandidatene Espen Teigen og Tommy Skatland stilte opp på Lauvsnes, sammen med fylkesleder Einar Almaas (til venstre) og Lars Haagensen i Flatanger Frp. – Vi må være til stede der folk er, og vi ser vi er det eneste partiet som stiller her, sier Teigen.

Brede vant øyhoppinga

Selve Tangspræll ble arrangert over samme læst som tidligere, med Storfjellmarsj fredag, boder og øyhopping lørdag og gudstjeneste, boder og finale i øyhopping søndag. I år som i fjor vant Brede Hunnestad øyhppinga etter en ekstra finalerunde.

Ny av året var klovnen Knut, som var svært populær blant de yngste. Flatanger musikkforening spilte tre Queen-numre fra vårens store forestilling, og elever fra Kulturskolen bidro med innslag fra scenen – for å nevne noe.

Det var tidvis trangt om plassen på martnasområdet. Med 2.500 besøkende lørdag ble den gamle rekorden på 2.000 grundig slått.

Eline Ruud Kristiansen framførte sin egenkomponerte vårvals.

Flatanger Røde Kors hadde flere førstehjelpskofferter som hovedpremie i sitt lotteri. Blant vinnerne var Rune Strøm (til høyre). Fra venstre: Terje Derås, Liv Vareide Lindseth og Otto K. Sandnes.