Lærerfriskus takket av

31 år etter at han ung og energisk startet som lærer på Lauvsnes skole, avsluttet Helge Kristensen lærergjerningen på samme sted. Om ikke like ung, så fortsatt like entusiastisk.

1. august 1986 var startdato i Flatanger for ibestadværingen. Før dette hadde han utdannet seg som allmennlærer og prøvd seg som kultursjef. Både breddekunnskapen og interessen for kultur, friluftsliv og idrett har fulgt han gjennom hele karrieren.

Godfoten

Idrettsinteressen har også fulgt han i engasjement og verv på fritida og i alle språkbildene han har brukt i mange pedagogiske diskusjoner i kollegiet. Spesielt har Nils Arne Eggen og godfotteorien vært en inspirasjonskilde for han. «Du blir god ved å gjøre de andre gode», sier Eggen – og Helge.

Som lærer har han derfor vært opptatt av å være trener framfor dommer, og det å få elevene til å samhandle har stått sentralt.

Klasserom ute i naturen

Å bruke naturen rundt oss har også vært viktig for friluftsmannen. Uteskole med praktisk matematikk, spikking og opplevelser i friluft er aktiviteter elevene vil huske han for. Med båt til Villa, på ski i Smålia, eller med tursekk på ryggen. Sporty og spek har han vært et godt forbilde for ungdommen når det gjelder å investere i egen helse.

Trafikk

Helge Kristensen fikk blomster og gode ord på sin siste dag som lærer ved Lauvsnes skole.

Trafikk er et område Helge har vært spesielt opptatt av. Tidligere med mopedopplæring, nå med valgfaget trafikk, der trafikalt grunnkurs inngår som et av elementene. Mange har nok sett han og tiendeklasselevene på observasjonsposter for å studere trafikken på kloss hold. Trafikksikkerhet og trygghet er nemlig svært viktig for han.

Når høsten kommer, og pensjonisttilværelsen starter «på ordentlig», har han fortsatt hånda på rattet på trafikkopplæringa ved skolen. Den gir han ikke opp riktig enda.

Ny tilværelse

Siste dag før ferien fikk han behørig takk av rektor og oppvekstsjef, og om de kommunale avskjedsgavene er av moderat karakter, fikk han desto flere store ord. Han beskrives som stødig og lojal, entusiastisk og ivrig, omsorgsfull og trygg. Kort sagt: Han er «hel ved», noe som passer godt til en som også liker seg i vedskogen…

Etter blomster, gode ord og søte kaker, takket Helge for seg med noen små anekdoter. Han uttrykte glede over årene han har hatt ved skolen og at han har trivdes med både små og store.