Avsluttet Tangspræll-helga med ny seier

Det tok bare noen sekunder etter avspark før Ole Kristoffer Fjeseth sendte hjemmelaget i ledelsen. Det var starten på slutten for årets Tangspræll.

Etter denne fantastiske starten kjørte hjemmelaget over sine gjester fra de dype skoger ved Snåsavatnets bredder, Kvam. Sluttresultatet ble 4-2 til Flatanger.

Flatangerguttene ønsket å avgjøre kampen med flere mål i startfasen, og det var nære på ved flere anledninger. Men gjestene hadde ikke tenkt å gi seg uten sverdslag – og kriget seg inn i kampen med en utligning like før pause.

Spissduoen hos det 125 år gamle idrettslaget fra Kvam, Silje Granhus og Erik Magnus Bentzen, var en konstant trussel mot hjemmelaget. Det var nevnte Bentzen som utlignet. Silje Granhus har spilt blant annet på Egge, Steinkjer, Byåsen og en tur innom Trondheims-Ørn – men hun har nå valgt å spille for Kvam herrer.

Iver Berre sto stødig i mål, men måtte se to skudd i nettmaskene bak seg. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Ledelse i 8 minutter

Før kvarteret var spilt av andre omgang, sendte Håkon Lein Fuglår hjemmelaget i ledelsen med sitt første mål for sesongen, til glede for de 156 fremmøtte tilskuerne.

Den ledelsen holdt i 8 minutter før Frode Guin utlignet med et pent langskudd. Det skuddet kom litt brått på Iver Berre i Flatanger-buret.

Mål annullert

Etter dette presset Flatanger på for å ta ledelsen, og fikk noen frispark like utenfor 16-meteren.  Unge Lucas Leander Haagensen headet ballen i mål, bare for å se at dommeren annullerte målet for offside. Synd for banens yngste, men 15-åringen får nok flere sjanser.

Litt småfrustrerte Flatanger-spillere ropte på straffespark ved to anledninger, uten at dommer Rune Vannebo lot seg overbevise.

Ola Kristian Dahle Høstland ga alt, og sørget også for scoring da Flatanger fikk straffe. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Men i det 79.minutt pekte Vannebo på straffemerket. Ola Kristian Dahle Høstland tok ansvar, og dundret ballen i krysset, utagbart for en hvilken som helst keeper. Jubelen steg ved sidelinja, men det ble en smånervøs avslutning.

Det var godt på overtid av kampen, da Ole Kristoffer Fjeseth fant en åpning – tok seg god tid og satte ballen utagbart til side for keeper. Dermed ebbet kampen ut med en komfortabel og fullt fortjent seier til hjemmelaget.

Fjeseth banens beste

Ole Kristoffer Fjeseth ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury, ledet av Eivind Johnny Dahle. Spillerne kåret også samme mann til dagens mann for Flatanger. Håkon Lein Fuglår spilte også en meget god kamp, og koblet inn turboen ved flere anledninger. Ola Kristian Dahle Høstland hadde nok en solid kamp på midtbanen, mens broder og kaptein Karl Ivar Dahle Høstland styrte de bakre rekker med klokskap og dyktighet.

Ole Kristoffer Fjeseth foran Flatanger ILs nye logo – og kåret til banens beste spiller. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Tabellen
1 Egge 8 19 poeng
2 Flatanger 8 18 poeng
3 Namdalseid 7 16 poeng
4 Bangsund 8 16 poeng
5 Kolvereid 2 9 12 poeng
6 Kvam 7 9 poeng
7 Bindal 10 6 poeng
8 Beitstad 9 1 poeng

Flatanger starter høstsesongen med kamp mot Egge på Vikbanen. Den toppkampen bør alle patrioter få med seg. Flatanger har et gjennomsnitt på 170 tilskuere per kamp. Slik laget fremstår nå, så er det ingen grunn til å sitte hjemme når Flatanger spiller.