Flatanger gikk på en smell

Halvspilt serie – det går mot en dramatisk høstsesong. Fire lag kjemper i toppen. Egge leder serien foran Namdalseid, mens Flatanger er ett fattig poeng bak.

Ytterligere to poeng bak ligger Bangsund og vaker i sivet.

79 patrioter trosset regnbyger, planlagt middagshvil, søndagsåpne butikker, fysaktur, besøke nabokjerringa, Norge Rundt i reprise på NRK2 og 2 og en halv mann på TVNorge for å følge våre helter i kamp mot Kolvereid på Vikbanen forrige søndag.

I en jevn førsteomgang uten de store sjansene, hadde Sigurd Hagerup Kristensen en gyllen sjanse til å sende hjemmelaget i føringen – og gitt seg selv en fin presang på 20-årsdagen. Et elegant fremspill av Ola Kristian Dahle Høstland fant Sigurd på løp inn i feltet. Han dempet ballen elegant på brystet, før han sendte kula forbi en forfjamset og en smule sjøsyk Kolvereid-keeper.

Like etter klønet Flatangerguttene det til, og ble hardt straffet for personlige feil. Kolvereid tok ledelsen, og det var det siste som skjedde før pause.

Andre omgang bør forbigås i stillhet. Lite fungerte for hjemmelaget, som måtte se seg slått med hele 3-0 etter ytterligere personlige feil.

Flatanger, som så langt i sesongen har vist solid forsvarsspill – og kun sluppet inn ett spillemål, fikk også Bendik Sæther utvist etter en i overkant tøff takling i sluttminuttene. Julian Havstein var et hederlig unntak. Han ble kåret til Flatangers beste av en lokal jury.

Namdalseid tapte forrige tirsdag for Bangsund på en regntung bane, og dermed er kampen om opprykk utrolig jevn. Flatanger avslutter Tangspræll-helga med kamp mot Kvam kl. 17.00.