Strålende 17.maifeiring

Hipp hipp, hurra! Ungene på Utvorda jublet for 17. mai, og de gledet seg til å synge for de mange oppmøtte – og til å leike.

Malin går i 1. klasse på Utvorda skole, og Eline Natalie er skolestarter. De var ikke i tvil om hva de gledet seg mest til:

Torbjørn Lindseth holdt tale og la ned blomster på minnesmerket over omkomne på sjøen.

Torbjørn Lindseth holdt tale og la ned blomster på minnesmerket over omkomne på sjøen. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

– Å synge, sier Malin.
– Og leike, sier Eline Natalie.

17. mai ble feiret på tradisjonelt vis rundt om i Flatanger. Utover formiddagen tittet sola fram, og med nyutsprunget bjørkelauv ble det en flott ramme rundt nasjonaldagen.

På Utvorda startet dagen tidlig, med tog fra skolen og grendehuset til krysset mot Sitter. Flatanger musikkforening, drillkorpset og lensmann Bertil Ovesen ledet an.

Tilbake i grendehuset ble det servert karbonadesmørbrød, kaffe og kaker – og pølser og is. Ungene opptrådte, og dagens 17.maitaler var Trond Strøm.

På Vik ble 17. mai også feiret på tradisjonelt vis. Torbjørn Lindseth holdt tale ved minnesmerket over folk som har omkommet på sjøen. Han brakte fram i lyset historien om ei kvinne og mor som druknet sammen med sin mann – men som ikke hadde fått navnet sitt på bautaen.

Toget på Vik på veg opp mot Framheim og skolen.

Toget på Vik på veg opp mot Framheim og skolen.

Toget gikk fra kirka til butikken og videre til Framheim, der Einar Strøm var dagens 17.maitaler.

På Lauvsnes gikk toget fra skolen til pleie- og omsorgstunet, der Turid Kjendlie holdt tale. Toget gikk videre til samfunnshuset, der det var tale for dagen og elever fra Lauvsnes skole sang.

Slik var utsikten fra Storfjellet 17. mai utpå ettermiddagen - et flott syn. (Foto: Jens Martin Olsen)

Slik var utsikten fra Storfjellet 17. mai utpå ettermiddagen – et flott syn. (Foto: Jens Martin Olsen)