Klart for fotballfest i Flatanger

Flatanger spiller sin første hjemmekamp søndag, og det er duket for tidenes fotballfest med hornmusikk, nye drakter, nytt emblem – og et heltent 6.divisjonslag på banen

Fotballgruppa i Flatanger IL slår skikkelig på stortromma foran 6.divisjonskampen på Vik stadion, der Bindal kommer på besøk.

Flatanger musikkforening med drilltropp vil sette stemninga før kampen. Både jenter 13 og gutter 13-lagene vil bli presentert i sine nye hvite og grønne drakter, før kampen blåses i gang.

– Vi har valgt å gå over til hvit og grønne drakter, etter som mange av lagene rundt oss spiller i gult. Alle lagene får nye draktsett i år, sponset av det lokale næringslivet, sier oppmann Håvard Haarstadstrand.

Han forteller at Vikbanen har gjennomgått en aldri så liten «ansiktsløfting» før seriekampen søndag. Gjerdet på bortre langside er fjernet og erstattet med et nytt, der et stort banner med den nye Flatanger-logoen er på plass. Her skal også lokale bedrifter profileres.

Åtte nye spillere

Flatanger har fått åtte nye spillere denne sesongen. Laget er ungt, men robust, og har satt seg store mål – det skal kjempe i toppen av tabellen.

– Treningsiveren er stor, og det er et godt sammensveist mannskap som håper å kunne innfri de store forventningene de har skapt, sier Håvard Haarstadstrand.

Oppkjøringen fram mot seriestart har blant annet bestått av to treningssamlinger i Trondheim, og en i Namsos.

Spesielt samlingene i Trondheim har vært nyttige. Her har laget besøkt Trondheims-Ørn, og trent mange økter på kunstgress med høy intensitet og coaching fra Ørns trenere, Per Inge Aagård og Thomas Dahle – begge fra Flatanger.

– Nye impulser er viktige, også for å utvikle spillestil, samhold og lagmoral. Det er et godt forberedt lag Flatanger stiller denne sesongen, sier Haarstadstrand.

Han forteller at guttene har store ambisjoner og legger et utrolig press på seg selv. Det kan bli tøft å innfri, med mange gode lag i avdelinga. Egge lå på topp i fjor, og har et godt lag. Det samme gjelder Bangsund, som har rykket ned fra 5.divisjon.

– Bangsund vil tilbake til 5.divisjon så raskt som mulig. Bak disse to kan det bli jevnt. Vi vet ikke hvor vi står i forhold til disse to, men med så mange nye spillere blir det en utrolig spennende sesong. Vi har gutter med store ambisjoner, og jeg tror at trenerne kan skape en vinnerkultur, sier Håvard Haarstadstrand.

De siste par årene er det utviklet et utrolig godt miljø og sterkt samhold i Flatanger-laget, og det er avgjørende for at laget nå er villig til å satse, mener oppmannen.

Thomas Dahle, hovedtrener for Ørn, syns det er artig det som skjer i heimbygda. Han er glad for å kunne bidra, og ønsker å hjelpe laget når han har anledning.

Thomas Dahle. (Foto: Håvard Haarstadstrand)

Thomas Dahle har bidratt sterkt til Flatangers forberedelser foran årets sesong. (Arkivfoto: Håvard Haarstadstrand)

– Jeg synes det er utrolig artig at det satses på fotballen i Flatanger igjen, og at det settes pris på mine tanker og synspunkter. Og ikke minst at det er så mange unge spillere i troppen. Å ha et lag som begynner å få resultater og skaper entusiasme, er bra for hele Flatanger – ikke bare de som er involverte i laget. Det kan gi ringvirkninger i form av bolyst, og gi Flatanger et positivt renomme, sier Thomas Dahle.

– Verdien av samarbeidet kan ikke måles i kroner og øre. Ørn gir oss innsikt i toppidrettskultur, holdninger og verdier, og tilrettelegger for gode samlinger når vi er i Trondheim. Kort sagt, Flatanger får tilgang til en utrolig kompetanse, sier Håvard Haarstadstrand.

Ikke bare har Flatanger fått låne banen til Ørn gratis, Ørn har ogs åstilt med trenere og ledet de fleste øktene.

– Det er terpet på spillestil, angrepsspill, organisering og coaching. Vi har i tillegg fått lånt garderobe, klubbhus, baller og utstyr er stilt vederlagsfritt til vår disposisjon. Uten den formidable støtten fra Trondheims-Ørn, har det ikke vært mulig for oss å satse som vi gjør nå. En helt utrolig service av en toppidrettsklubb, sier Håvard Haarstadstrand, som retter en stor takk til kollegene i sør.

Sterkt samhold
Aleksander Roel stiller i Flatanger-drakta denne sesongen. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Aleksander Roel stiller i Flatanger-drakta denne sesongen. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Aleksander Roel er kjent for promo-videoene før hjemmekampene. Her er hans begrunnelse for at han valgte å spille for Flatanger:

– Samholdet som vi har skapt i gruppa kan ikke sammenlignes med noen klubber jeg har vært i. Jeg er heller ikke verdens beste fotballspiller, så noen proffkarriere blir det nok ikke. Men å være med på reisen med Flatanger til 5. og 4.divisjon er noe vi jobber for, og både jobben og reisen er ekstremt morsom.

– Karl Ivar og Benjamin ville også ha meg med, og det er vel ingen som ikke setter pris på å bli spurt. Derfor var det enkelt. Vi har det morsomt, og hele laget er blitt gode kompiser, nesten som en familie. De er gutter som jeg verdsetter høyt! Reisen har startet, og vi startet med en solid 3-poenger på Kolvereids hjemmebane, veldig sterkt! En ting til som også er helt fantastisk,er støtten fra publikum og flatangringene. Helt magisk! sier Aleksander.

Ole Kristoffer Fjeseth vil være med og kjempe for opprykk. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Ole Kristoffer Fjeseth

Ole Kristoffer Fjeseth er en nykommer med mye slekt i Flatanger, og den tekniske eleganten kommer til å glede mange utover sesongen. Han valgte å spille på Flatanger fordi mange av kompisene spiller der, fordi han har mye familie i Flatanger – og at han har en kjærlighet til Flatanger.

– Hvilke forventninger har du til årets sesong?
– At vi skal være med å kjempe om opprykk!

– Artig å spille for heimbygda

Karl Ivar Dahle Høstland er spillende trener sammen med Benjamin Lein Fuglår. Forrige sesong spilte han for Namsos, men har nå valgt å vende heim.

– Det er det selvfølgelig mange grunner til, men det er veldig morsomt å gå ut på banen og spille for hjembygda si. Jeg følte også at jeg trengte en ny utfordring, og det å få være trener sammen med Benjamin, er noe helt nytt for meg. Jeg syns det er en spennende oppgave å bryne seg på med tanke på at det ikke gikk helt på skinner i fjor. Å spille hjemmekamper på Vik er også noe jeg ser veldig fram til.

– Hvilke forventninger har du til årets sesong?
– Vi har på mange måter allerede lagt lista høyt. Mange har tippet oss høyt oppe på tabellen, blant annet. Vi er så å si et nyoppstartet lag med mange nye spillere og en spillestil som var ukjent for mange. Jeg tror jeg må gi det kjedelige svaret som er at vi må ta en kamp om gangen. Jeg tror vi kan vinne hver eneste kamp, hvis vi er 100 prosent skjerpet. Jeg kan si at topp 3 er mitt mål. Det blir veldig hardt, men ingenting er umulig. Nå har jeg sagt det, så nå er det vel bare å innfri?

– Hvor viktig er samarbeidet med Thomas Dahle og Trondheims-Ørn?
– Jeg som trener har fått ett helt annet syn på det fotballfaglige. Å ha Thomas som en slags personlig mentor har allerede gjort oss til et mye bedre lag. En meget smart trener som jeg håper å lære mye mer av etter hvert. Støtteapparatet de har, er også er av høy kvalitet og gull verdt.

Fullt mulig med opprykk

Trenerkollega Benjamin Lein Fuglår mener det er fullt mulig å ligge i toppen og kjempe om opprykk med den stallen Flatanger har nå, og med den kvaliteten som ligger i hver enkelt spiller..

– Årets stall er rekordstor, så det blir konkurranse om plassene, og det igjen skaper et engasjement som behøves for å få frem det beste i hver enkelt. Samarbeidet og treningssamlingene laget har hatt har jo vært alfa omega, det er først da vi er samlet så å si hele gjengen. Uten disse samlingene har utgangspunktet vært dårligere, og jeg er sikker på at det har vært med på å skape et grunnlag som gjør at vi står med full pott etter 2 kamper, sier Benjamin.

Midtbanespilleren mister store deler av sesongen etter en lei kneskade, men kommer til å lede laget fra sidelinja. Som en gest til Benjamin vil spilletrøye nr. 11 «fredes» til han er tilbake.