Johan er helfrelst RBK-supporter

I dag fyller Rosenborg Ballklub 100 år. Johan Sørgaard fra Flatanger er blant de mange som vil markere dagen.

– Rosenborgflagget henger ofte fra balkongen – og det vil det gjøre i dag også, sier superpatrioten.

De siste 12 årene har Sørgaard hatt sesongkort på Lerkendal og vært på så mange kamper som mulig.

Avhengig

– Jeg er den eneste i Flatanger som ikke har båt, og når de andre tøffer ut fjorden  setter jeg meg i bilen for å ta turen til Trondheim. Jeg vil si at jeg er avhengig av Rosenborg, sier Johan Sørgaard.

Sørgaards første kjærlighet til klubben skriver seg tilbake til 1970-tallet. Men det var først da Rosenborg begynte å hevde seg ute i Europa at forholdet ble «formalisert».

– Jeg husker ikke den første kampen på Lerkendal, men jeg husker at jeg bestandig var tidlig ute for å sikre meg plass, slik at jeg kunne stå ved ei av bøylene i klokkesvingen. Det var ofte et gjørmehav, minnes han.

Et besøk på Johan Sørgaards kontor i Spar-butikken på Lauvsnes etterlater ingen tvil om at innehaveren er RBK-patriot. (Foto: Ove Magne Ribsskog)

Å være ute i god til når han skal på kamp, er noe Johan Sørgaard fortsatt er opptatt av.

– Jeg vil ha med meg mest mulig av stemninga før kampen. Derfor legger vi inn god tid når vi kjører fra Lauvsnes. Og det blir ofte sent før vi er tilbake. Da Rosenborg spilte Champions League-kamper på Lerkendal, hendte det at vi ikke var hjemme før klokka tre om natta.

Roar Strand i særklasse

Barnebarnet Truls er selvsagt også en ihuga RBK-patriot. (Foto: Privat)

Johan Sørgaard vet hvilken kamp på Lerkendal han minnes med størst glede.

– Det har vært mange gode kamper mot de beste lagene i Europa, men skal jeg trekke fram en kamp, må det bli 10-0-seieren over Brann for noen år siden. Det var en helt utrolig opplevelse. Når det gjelder tidenes største Rosenborg-spiller, vil jeg som mange andre trekke fram Roar Strand. Han hadde alt – både på og utafor banen. At han valgte å bli i Rosenborg i hele karrieren, med unntak av utlånet til Molde, sier litt om hva ordet lojalitet betyr.

Når Johan Sørgaard av en eller annen grunn ikke får anledning til å ta turen til Lerkendal, ser han gjerne kampen sammen med andre fans.

– Rosenborginteressen er stor i Flatanger og vi er 40-50 personer som møtes på Zanzibar Inn for å se kampene på storskjerm. Det hender at stemninga blir høy, der også.

Men det er uansett ikke noe som kan måle seg med det å være til stede på Lerkendal, sier Johan Sørgaard like før han setter seg i bilen for å få med seg 16.mai-kampen mot Tromsø.