17.mai-stemning da Flatanger slo Bindal

Med hornmusikk, nye drakter, solskinn og over 250 publikummere, kunne Flatangers 6.divisjonslag ikke fått en bedre start på hjemmekampene.

Fotballkamp Flatanger Bindal 6div from Ove Magne Ribsskog on Vimeo.

Flatanger kvitterte med å vinne 1-0 over Bindal, etter straffespark. Laget har dermed vunnet tre av tre kamper hittil i sesongen.

– Det ble en sliteseier, sier kaptein Ola Kristian Dahle Høstland.

Et heltent lag gikk på banen for å vinne, men møtte hard motstand. Bindalingene hadde vært ute en vinterdag før.

Flott ramme

Men først var det skikkelig 17.maistemning på Vik stadion søndag. Fotballgruppa i Flatanger IL slo på stortromma og laget en flott ramme rundt årets første hjemmekamp for 6.divisjonslaget.

Jenter 13-laget og Gutter 13-laget stilte i sine nye drakter, og ble presentert for publikum. Flatanger Musikkforening spilte og satte stemninga for kampen. (Foto: Hilde Tyldum Stordahl)

Jenter 13-laget og Gutter 13-laget stilte i sine nye drakter, og ble presentert for publikum. Flatanger Musikkforening spilte og satte stemninga for kampen. (Foto: Hilde Tyldum Stordahl)

Idrettslagets logo er fornyet, og alle de tre lagene har fått nye drakter. Både Jenter 13- laget og Gutter 13-laget stilte i sine nye hvite og grønne drakter, og spillerne ble presentert for publikum.

Flatanger musikkforening spilte «Gammel jegermarsj» og andre marsjer, mens de to 6-divisjonslagene, trenerne og dommeren kom på banen og ble presentert.

Da kampen ble blåst i gang, skulle det vise seg at bindalingene ikke var så lette å få has på. Lagene gikk til pause med 0-0.

Bindals keeper måtte se straffesparket i mål.

Bindals keeper måtte se straffesparket i mål.

Først cirka 20 minutter ut i 2. omgang, kom det første målet. Fredrik Dahle Klocke kom på høyresida og ble tacklet. Dommeren dømte straffe, og Aleksander Roel la den sikkert til venstre for keeper.

Se video med scoringen og andre høydepunkter fra kampen i vinduet over artikkelen.

Tross mange sjanser for begge lag, ble det ikke flere mål. Temperaturen på banen var imidlertid høy, og dommeren måtte dele ut flere gule kort.

God stemning

Ola Kristian Dahle Høstland ble kåret til banens beste spiller.

– Det var veldig artig å få spille med så mye folk og så bra stemning, sier Høstland, som mener seieren var fortjent.

– Bindal ble hardere å slå enn vi hadde trodd. De ga alt, men jeg føler at seieren var fortjent, sier Høstland.

Ola Kristian Dahle Høstland var høyt og lavt i forsvar, og han ble kåret til banens beste.

Ola Kristian Dahle Høstland var høyt og lavt i forsvar, og han ble kåret til banens beste.

Trener Benjamin Lein Fuglår mener laget kom litt seint i gang, men det ble gjort noen justeringer i pausen som første til mål og seier.

– Tre kamper og tre seiere, hva syns du om det?
– Det er over all forventing. Vi er et sterkt lag, men full pott etter tre kamper, er steikbra, sier han.

Kjempe om opprykk

Per Inge Aagård, som er trener i Trondheims-Ørn sammen med hovedtrener Thomas Sandø Dahle, bisto under kampen. De to har hatt mange økter med laget under vinterens treningssamlinger.

– Det er en del å ta tak i, men samtidig er det et veldig stort potensial i dette laget, sier Aagård.

– Hvor stort er potensialet?
– Jeg tror laget kan være med og kjempe om opprykk. De har møtt tre lag og har tre seiere, så dette kan bli veldig spennende utover i sesongen. Det er et hopp fra 6. til 5.divisjon, men det får vi ta da om det kommer, sier han.