Staut til NM i revy

Staut teaterlag skal til Høylandet og NM i revy  med visa «Ferr ikke længe sia».  – Det blir spennende. Vi gleder oss, sier Øivind Strøm.

Deltakerne i NM i revy under Norsk Revyfestival ble offentliggjort tirsdag kveld. Blant 280 revygrupper fra 14 fylker, ble altså Staut med medlemmer fra Statland og Utvorda, valgt ut.

– Nåløyet er trangt, og vi hadde ikke tatt noen seier på forhånd. Vi meldte på fem-seks nummer, og vi er godt fornøyd med å få delta med ett nummer, sier Øivind Strøm, leder i teaterlaget.

Kveldsforestilling

Staut får opptre under kveldsforestillinga fredag, og det syns Strøm er stor stas. For da pleier det å være fullt telt og god stemning.

Visa «Ferr ikke længe sia» er fra fjorårets revy, og handler om flyktningkrisa. I visa minner Staut oss om at det ikke er så lenge siden vi selv var på flukt.

For to år siden deltok Staut med to nummer i NM i revy. Men det er ikke selvsagt at ett av de innsendte numrene blir antatt av juryen.

Først Lauvsnes…

Staut teaterlag er midt oppe i sin jubileumsrevy, «Sølvbrøllåpet», men ingen av disse numrene var med i kvalifiseringen. Årsaken er at Staut viser sin revy i påska, og rekker dermed ikke påmeldingsfristen for årets revyfestival.

Nå gjenstår en forestilling på Lauvsnes til helga, før gjengen må hente fram teksten fra i fjor og begynne å øve på nummeret til NM i revy.

– Først tar vi Lauvsnes, så tar vi Revyfestivalen, sier Øivind Strøm.