Flatanger tok nok en seier i 6.divisjon

I en fartsfylt og dramatisk kveldskamp mot Egge trakk Flatanger det lengste strået, og tok en meget fortjent 1-0 seier.

Denne kampen kunne faktisk ha bikket begge veier. For i det siste spilleminutt får Egge straffespark av det billige slaget på stillingen 0-0.

Egges «Talisman», Benjamin Vådahl  – med en fortid i Steinkjer – har sjansen til å avgjøre for hjemmelaget. Men lite visste han at katta fra Utvorda, Iver Berre, hadde låst buret og kastet nøkkelen. Med et tigersprang fikk han slått ballen ut. En redning som var gull verd, og jubelen var stor på Flatangerbenken.

Scoret på overtid

På overtid sto kaptein og spillende trener, Karl Ivar Dahle Høstland frem. Ola Kristian Dahle Høstland tråklet seg frem på venstresiden, kombinerte fint med lekkert veggspill og drev fremover. Han fikk slått hardt inn foran mål, traff keeper, og Kalle kunne enkelt bredside ballen i mål. Dermed steg jubelen til uante høyder, bare minutter etter strafferedningen.

For dette var en kamp der Flatanger ville mest, spilte best, hadde sjansene og killerinstinktet. Som det ble sagt i garderoben før kampen; Denne kampen må vi ville vinne.

Jevn førsteomgang

Det var et godt Egge-lag som bød opp til dans. I en jevnspilt første omgang, var det nevnte Vådahl som viste seg frem ved et par anledninger. Men det var Sondre Johnsrud som hadde den største sjansen, hvor keeper fikk fistet ballen over tverrliggeren.

Det ble gammeldans mot leken samba i andre omgang. Flatanger radet opp den ene store sjansen etter den andre. Egge hadde sporadiske angrep, men stopperparet Julian Havstein og Karl Ivar Dahle Høstland tok det som kom, godt assistert av raske backer.

Mange målsjanser

Hele 9 store målsjanser skapte FIL i 2. omgang. Aleksander Roel igjennom, setter ballen rett på keeper. Håkon Lein Fuglår setter ballen knallhardt like utenfor stanga. Ola Kristian Dahle Høstland setter ballen like over mål, Andreas Krogstad Woll styrer ballen centimetre utenfor, Lars Haagensen har en dobbelsjanse som keeper avverger med en benparade, like etter er Lars igjennom men treffer keeper, frispark hvor Lars Haagensen setter returen utenfor, Kalle får god treff på et langskudd fra 20 meter som keeper redder.

Spesielt skuddet fra høyreslegga til Håkon Lein Fuglår hadde fortjent en bedre skjebne da den dundret inn i de gamle gravhaugene fra vikingetiden.

Egge er på historisk grunn. Haug nummer 19 på Eggevammen er graven til den første kjente Eggehøvdingen fra 900-tallet, Trond Haka. Under Vikingefestivalen 7.-9. juli er målet at Trond Haka skal stige frem og stolt vise frem sine våpen slik de engang var.

Vekket høvdingen

Skuddet fra Håkon Lein Fuglår var så hardt at den gamle høvdingen våknet og stakk hodet frem tre måneder før tida, og fikk fullstendig hakaslepp da den unge gutten fra Vik brukte høyreslegga med kraft og fynde. Hva er vel gamle vikinger med sverd og lanser mot unge menn fra Vik med stål i ben og armer?

Andre omgang er klart årsbeste så langt. Det viser at laget tar stadig nye steg, blir mer samspilte, formasjonene sitter, samhandlingen blir bedre. Laget har fortsatt mye å gå på offensivt, og slipper nesten ikke til sjanser imot. Det betyr at man har truffet med sesongoppkjøringen. Dette er den sjette kampen laget spiller, og FIL står nå med fire strake borteseire, alle på kunstgress.

Denne kampen hadde det meste, og levde opp til forventningene en toppkamp verdig. De dramatiske sluttminuttene vil vi huske lenge.

– Sterk lagseier

– Dette var en sterk lagseier. Alle kjempet for hverandre, og laget viste en utrolig sterk lagmoral i dag. Alle bidro like mye og skal dele æren for denne seieren, sier spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland.

Men Flatangernytt’s utskremte frivillige og objektive spaltist mener likevel at lagets solide sisteskanse, Iver Berre leverte en prikkfri kamp. Hele backrekka må trekkes frem når man nesten ikke slipper motstanderen til sjanser. De offensive spillerne sto frem etter pause, og da spesielt Ola Kristian Dahle Høstland. Flatangers hjemvendte sønner leverte en praktkamp i går.

Men best på bortelaget var utvilsomt «Frelseren» Karl Ivar Dahle Høstland. Som spillende trener og lagkaptein stod han frem som inspirator, motivator og fighter. Han tapte ikke en eneste duell, gikk foran med et godt eksempel, og fikk det avgjørende målet. Nå venter Bindal i vårens vakreste eventyr. Det skjer på Vik stadion 14. mai, med hornmusikk og minst 300 tilskuere. Og et lag som elsker å spille fotball. Gled eder til vårens vakreste eventyr!

Se video fra garderoben etter kampen.