Gleder seg til å åpne nye Zanzibar

Zanzibar Inn blir ikke til å kjenne igjen når dørene åpnes etter en gedigen oppussing og oppgradering til 7,4 millioner kroner.

Også menyen blir ny, med mer sjømat og snacksretter.

Camilla og Pål Aakervik gleder seg voldsomt til å ønske folk velkommen i de nye lokalene.

– Det blir knallspennende. Alle vil se stor forskjell. Det blir en helt ny atmosfære, og vi håper Zanzibar blir en møteplass for folk, sier Camilla Aakervik.

Egentlig er alt ferdig og det er klart til nyåpning, men Zanzibar mangler en vesentlig levering: Stolene er ennå ikke kommet fra Polen. Derfor må åpninga utsettes til alt er på plass.

Kan oppleve været

Med en gedigen vinterhage på nesten 80 kvadratmeter, kan folk sitte «ute» under glasstak og nyte været – uansett om det hagler eller blåser ute. På fine sommerdager eller når det er utearrangement, kan de store dørene åpnes og restaurant og terrasse går i ett.

Restauranten blir ikke til å kjenne igjen, og Camilla og Milda gleder seg til å ta imot gjester igjen. Restauranten har vært stengt siden før jul på grunn av ombygginga.

Restauranten blir ikke til å kjenne igjen, og Camilla og Milda gleder seg til å ta imot gjester igjen. Restauranten har vært stengt siden før jul på grunn av ombygginga.

– Vi dobler kapasiteten i restauranten. Det blir plass for 45 personer i vinterhagen og 45 i restauranten. I tillegg har vi selskapslokalene med plass til 70 personer, sier Camilla Aakervik.

I restauranten blir det sofagrupper og spisebord, mens det i vinterhagen blir runde bord. En ny og flott bardisk er på plass, og veggen mot kjøkkenet er flyttet slik at det blitt romsligere foran baren.

– Vi gikk noen runder før vi bestemte oss for å renovere. Vi tror dette var rett tidspunkt, og at dette blir bra for Zanzibar, sier Camilla.

Pål Aakervik er fornøyd med resultatet og jobben som er gjort av håndverkerne. – Vi har fått mye for pengene, sier han.

Pål Aakervik viser fram den nye scenen, hvor det ganske sikkert blir både blues og annen musikk å høre.

Pål Aakervik viser fram den nye scenen, hvor det ganske sikkert blir både blues og annen musikk å høre.

I den ene enden av restauranten har det blitt et ekstra utbygg med glasstak og glassvegger. Her kan det plasseres bord, men det kan også brukes til noe helt annet:

– Her kan vi ha scene, og det er dør slik at musikerne kan ta utstyret rett inn, forteller Pål Aakervik.

Sammen med den nye scenen på terrassen, som ble tatt i bruk i fjor sommer, er det nå rikelige muligheter for å arrangere konserter og fester med band.

Ny meny

Johannes Fløan er ansatt som ny kokk ved Zanzibar. I disse dager jobber han og Camilla med å fornye menyen.

– Vi er i en prøvefase, og tester ut nye smaker. Vi vil utvide menyen med snacksretter, og håper at det kan få folk til å gå ut midt i uka, sier Camilla.

– Det vart itj’ så gæli, sier Johannes på flatangersk vis når han kommer med en ny rett som alle får smake.

– Jeg er glad i sjømat og lokale råvarer. Til sommeren blir det blåskjell. Jeg er også veldig glad i å tilberede kjøtt, sier Johannes.

Johannes Fløan fra Flatanger er ansatt som kokk, og prøver nå ut nye retter som skal inn på menyen.

Johannes Fløan fra Flatanger er ansatt som kokk, og prøver nå ut nye retter som skal inn på menyen.

Scampi kommer på menyen.

Scampi kommer på menyen.

Flatangringen tok fagbrev for tre år siden, og jobber nå ved Mintage Sushi i Steinkjer. Han skal fortsette der, og vil jobbe annenhver uke på hvert sted.

– Sjømat er i tida, og vi ser at folk er glade for å finne det her. I fjor kokte vi mye blåskjell, og det var svært populært, sier Camilla Aakervik.

Startet å rive

Ombygginga av Zanzibar Inn startet egentlig med at Tor Aakervik, som eier Zanzibar Inn sammen med broren Pål, startet å rive den gamle terrassen i fjor.

– Da var det bare å stå på og fortsette. For oss som  kommer etter, er det flott at Tor og Pål er så gærne at de ser råd for å gjøre dette, sier Camilla.

Pål sier at de har kommet i en heldig situasjon, ettersom hele anlegget var nedbetalt før de startet oppussinga. I tillegg hadde de et godt år i 2015.

– Vi fikk 1,6-1,7 millioner i overskudd, og det ble lagt merke til. Det er ikke så mange i denne bransjen som gjør det så bra, sier Pål.

Dermed var det også lett å få Innovasjon Norge med på laget. De ga et tilskudd på vel 2 millioner kroner. Eierne av Zanzibar har skutt inn en del egenkapital og lånt resten i banken.

Havørnsenter

– Dette er egentlig første byggetrinn. Andre byggetrinn er et havørnsenter utpå skjæret, og et nytt hotellbygg til 12-13 millioner kroner. Men dette er vi ikke i mål med ennå, sier Pål Aakervik.

Årets sesong ser også bra ut for Zanzibar. Det er nesten fullbooket fra april til oktober.

– Vi har booket for 3 millioner kroner i år, og jeg tror vi kunne ha solgt 50 prosent mer, sier Pål Aakervik, som har totalt 16 leiligheter og 22 båter til utleie.

Men ett prosjekt gjenstår på planen i år. Det skal bygges et nytt servicehus med en liten fiskeutstyrsbutikk og båtopptrekk ved naustene bak Zanzibar. Bygget blir på 100 kvadratmeter, og erstatter det blå containerhuset som står på plassen i dag.

– Vi skal ha et rom der vi kan ta inn båtene for bunnsmøring og reparasjon. Med over 20 båter, er det alltid noe som må fikses, sier Pål Aakervik.