Flytter inn i nytt hus etter brannen

Terje Hanssen (74) var blid som ei sol da han kunne flytte inn i sin nye leilighet på Hilstad fredag. Da ble det nye huset som er bygd etter brannen i fjor sommer, overlevert.

– Dette blir bra. Jeg får møbler i dag, sier Terje Hanssen, mens han viser oss rundt i den nye, flotte leiligheten.

– Her skal sofaen stå, sier han og peker. I den andre enden av stua skal en 40 tommers tv få plass. Kjøkkenskapet er ennå tomt, men han kjøpte kopper og kar på garasjesalg i sommer.

Terje viser stolt fram den nye leiligheta, som han nå kan flytte inn i.

Terje viser stolt fram den nye leiligheta, som han nå kan flytte inn i.

Huset skal han dele med sin bror Kjell Arne og svigerinne Greta Hanssen – akkurat som før brannen natt til 16. juli i fjor.

Reddet av nevø

Terje var alene i huset da det begynte å brenne om natta. Heldigvis kom naboen og nevøen Morten Hanssen til unnsetning og fikk reddet onkelen ut.

Huset ble totalskadd av røyk og vann, og det viste seg at årsaken var overspenning i inntaket til sikringsskapet, høyst sannsynlig forårsaket av et lynnedslag noen dager tidligere.

Sett framover

– Det har vært tøft, men vi har sett framover og ikke tenkt så mye på brannen, sier Greta Hanssen.

– Vi var heldige som fikk tak over hodet så nært, sier Kjell Arne Hanssen. De tre har bodd i kårboligen på en nabogård, og har hatt gangavstand til heimplassen.

En del møbler og gjenstander er renset og lagret i Namsos, men mye er borte. Greta er også usikker på om møblene som er lagret og behandlet, er luktfrie.

Heldigvis har bildene berget, og de skal opp på veggen igjen.

– Det jeg savner mest, er juledukene som jeg har sydd selv, sier hun.

Overlevering

Nyhuset med to leiligheter ble fredag overlevert fra Nordmoehus byggservice AS, som har hatt totalentreprisen.

Terje sjekker det nye badet, med dusjkabinett og egen avdeling for vaskemaskin.

Terje sjekker det nye badet, med dusjkabinett og egen avdeling for vaskemaskin.

Gjensidige Forsikring var på plass for å se over at alt var som det skulle være, før Greta, Kjell Arne og Terje kunne overta huset.

– Dette ser bra ut. Det er blitt et veldig fint hus. Men det viktigste er at Greta og familien er fornøyde med resultatet, sier saksbehandler Svein Magne Støa i Gjensidige.

Sammen med takstkonsulent Aksel Reeno Simenstad hadde han tatt turen fra Oslo for å bistå under overdragelsen, og for å sjekke at alt var i samsvar med bestillinga.

– Dette er den hyggelige delen av jobben, sier Støa, som også var på plass like etter brannen i fjor sommer.

Fornøyd med resultatet

Huset har en grunnflate på 160 kvadratmeter. Terjes leilighet er på 50 kvadrat i første etasje, mens Greta og Kjell Arne disponerer rundt 200 kvadratmeter, fordelt på første etasje og et loft. Begge leilighetene har universell utforming.

– Det er blitt veldig bra, sier Greta, og Kjell Arne er helt enig:
– Ja, skulle vi ikke være fornøyd med dette, da….

Her skal det fylles med kaffekopper og annet husgeråd.

Her skal det fylles med kaffekopper og annet husgeråd.

Mens Terje har utsikt mot vegen og kan følge med det som skjer der, har Greta og Kjell Arne fasade mot sjøen og kan få med seg solnedgangen og hurtigruta som passerer.

– Vi har bestemt hvordan det skal bli. Vi har tenkt praktisk, utfra alder og helse, og har fått et hus som vi kan bo i lengst mulig, sier Greta.

Nest største oppdrag

Huset er tegnet av arkitekt Jon A. Olsen, som har vært leid inn av Nordmoehus Snekkerservice. Totalrammen fra Gjensidige var på 4,1 millioner kroner, men huset er blitt noe dyrere.

Fasaden på huset er vendt mot sjøen.

Fasaden på huset er vendt mot sjøen.

– For oss er dette det nest største oppdraget vi har hatt, sier daglig leder Kjell Helge Moe i Nordmoehus, som er svært fornøyd med huset.

Bygginga startet i midt av april, og fredag kunne huset altså overleveres. Til uka starter den store flyttesjauen. Og da er de inne i god tid før jul, slik de ønsket.

Og en storfornøyd Terje Hanssen kan feire jul i egen leilighet i igjen, med samme utsikt som før, men med nye møbler – og ny tv.