Steve Cooling til Notodden

Steve Cooling bestemte seg for å trå til i jubileumsåret. Det har alt resultert i opptreden på Notodden Bluesfestival og månedsseier i Bandwagon.

– Vi må nesten klype oss i arma. Det har skjedd utrolig mye på kort tid, sier vokalist Jens Martin Olsen.

Forrige helg gikk Flatanger-bandet av med seieren i Union Blues Cup i Trondheim, en av ni kvartfinaler rundt om i landet. De ni vinnerne møtes til semifinale på Notodden Bluesfestival, og fire går videre til finalen.

– Å få spille på Notodden er nesten en premie i seg selv. Vi ønsker å promotere bandet og musikken vår, og da er dette gull verdt, sier Jens Martin.

Bandet spilte tre av sine egne låter i Trondheim, blant dem de to som nå er spilt inn i studio og lagt ut på Youtube.

Se og hør Patience & Time og under Make Up Your Mind:

– Det var veldig artig å vinne i Trondheim. For oss er det uvant å skulle konkurrere i musikk, og vi var litt skjelven da vi gikk på scenen, sier vokalisten.

Vinner i Bandwagon

Steve Cooling sendte inn låter til Bandwagon, Namdalsavisa, Rock City og Amedias landsomfattende konkurranse om Norges beste låt. Der gikk bandet like godt av med seieren og ble månedsvinner. Dermed blir det finale mot de andre månedsvinnerne.

For bandet passer det utmerket å nå igjennom både i Bandwagon, hvor det konkurreres i popmusikk, og i Blues Cup, hvor det naturlig nok går i blues.

– Vi traff der vi ville, bluesfolket og den vanlige mannen i gata, sier Jens Martin.

En av de nye låtene til Steve Cooling ble også spilt i NRK P1-programmet Lønsj, dagen før direktesendinga fra Hasvåg. Om kvelden etter sendinga spilte bandet sammen med programleder Rune Nilsons band, Charlie Rackstead, på Sotfest på Hårnesmoen.

Jubileum

Flatanger-bandet har spilt konserter og til fest i 10 år. Fire av de fem i bandet – Jens Martin Olsen, Kim Aakervik, Sondre Johnsrud og Mads Fallet – fant sammen på kulturskolen. Da var de bare 13-14 år gamle. Senere kom Amund Johnsrud med i bandet.

– Flatanger har alltid vært samlingspunktet. Om vi har bodd på forskjellige steder, har det alltid vært artig å komme heim og spille, sier Jens Martin.

Nå har de fleste gjort unna skoler og førstegangstjeneste, og kan konsentrere seg mer om spillinga. De la en plan om å bli mer profesjonelle i alle ledd, og i vår gikk de i studio for å spille inn to egne låter.

– Det er nå eller aldri om vi skal slå igjennom. Noen av oss begynner å bli litt tynnere i håret, sier Amund Johnsrud.

Guttedrømmen

– Hva driver dere?
– Dette er guttedrømmen til alle fem, sier Jens Martin.

Steve Cooling har rocka i gang Tangspræll-helga tidligere - og gjør det igjen i år!

Steve Cooling har rocka i gang Tangspræll-helga tidligere – og gjør det igjen i år!

– Å spille er veldig givende. Vi er en artig gjeng og har et godt samhold. Sammen er vi et kjempeband, sier Sondre.

Broren Amund sier at lidenskapen for musikk er sterk. Bandmedlemmene har litt forskjellig musikalsk inspirasjon, og det er bra når ny musikk skal skapes.

– Er det et mål å ha musikk som levebrød?
– Ja, det er målet. Vi ønsker å dra rundt og spille, sier Amund.

– Til og med folk fra Skage har jo fått det til, spøker Jens Martin, og sender med det en liten hilsen til to kjente i D.D.E…

Spiller på Tangspræll

Nå står først Tangspræll på programmet. Steve Cooling svikter ikke hjemmepublikummet, og Jens Martin sier at Zanzibar opp gjennom årene har gitt dem mulighet til å spille.

– Det blir full pakke fredag kveld, med utescene og stort show. I år har vi skaffet enda bedre lyd- og lysanlegg, men som vanlig blir det Asle Leknes og Odin Mårvik som skal styre lyd og lys, sier Jens Martin.

Bandet har også leid Skytterhuset som øvingslokale i sommer. For nå skal det øves og terpes fram mot Notodden Bluesfestival 1. august. Går Steve Colling til topps, vil Hell Bluesfestival også rydde plass for Flatanger-bandet.