Flatanger attraktiv for turister fra Kina

En delegasjon kinesiske reiselivsreportere og turoperatører besøkte Flatanger søndag og mandag.

Blant de besøkende er feature-redaktøren i den kinesiske utgaven av Conde Nast Traveler, verdens største reiselivsmagasin.

Peter Thorsen i Wild Norway og Jing Ling i PlusTour AS i Trondheim står bak rundturen med kineserne, som kom til Flatanger søndag kveld.

– Målet er å vise kineserne Trøndelag, og å få økt trafikk hit, sier Peter Thorsen, som jobber med å utvikle naturbasert turisme i Nord-Trøndelag.

Jing Ling har bodd i Trondheim i mange år, og snakker norsk. Hun har kontakt med reiseoperatører i Kina, og syr i hop pakketilbud for kinesere som ønsker å besøke Norge.

Fiske og opplevelser
– Mange kinesere besøker norske fjorder og Nord-Norge. Vi prøver å få dem til også å oppdage Midt-Norge, sier Jing Ling.

Hun tror spesielt fiske er noe som kan lokke kineserne til Flatanger. Men kinesere er generelt ikke noe glade i å lage mat, og det må derfor være gode restauranttilbud der de kommer. Jing tror også at havørnsafari og opplevelser som Folla Aktiv kan tilby med utgangspunkt i Ellingråsa fyr, er noe som fenger.

Reiseliv er i vekst i Kina, og nå kaster de sine øyne på Flatanger. Fra venstre: Jiang i Compass Travel, Jing Ling i PlusTour AS, Xialian Zheng i Conde Nast Traveler, Moiola Roberto i Conde Nast Traveler, Zhu Yiing i KBT Travel og Ola og Petter Thorsen i Wild Norway.

Reiseliv er i vekst i Kina, og nå kaster de sine øyne på Flatanger. Fra venstre: Jiang i Compass Travel, Jing Ling i PlusTour AS, Xialian Zheng i Conde Nast Traveler, Moiola Roberto i Conde Nast Traveler, Zhu Yiing i KBT Travel og Ola og Petter Thorsen i Wild Norway.

Den kinesiske delegasjonen har vært flere steder i Trøndelag; Hitra, Frøya, Ørlandet, Røyrvik og Grong. De har opplevd hundekjøring, holdt en rein, fått skyte med våpen – noe som folk flest ikke får ha i Kina – og de har prøvd den særnorske sparken.

Etter middag på Zanzibar søndag kveld, gikk turen til Namdal akvasenter. Der viste Kjartan Trana og Stian Holmen Lein naturbilder fra Flatanger og Namdalen.

Mandag skal de på tur med ørnemannen Ole Martin Dahle, for å fotografere havørn. Og det var nettopp kontakten med Ole Martin som gjorde at turen ble lagt om Flatanger.

Spennende besøk
Reiseliv er i vekst i Kina, i takt med økende velstand. Ole Martin Dahle syns det er artig og spennende at de vil besøke Flatanger.

– Får jeg en prosent av kineserne hit, må jeg ansette mer folk, spøker han, og legger til at han hadde sin første kinesiske gjest i fjor.

– Det er jo helt utrolig at de reiser helt fra Kina til Flatanger. Verden er blitt liten, og det tyder på at vi gjør noe bra når Flatanger er en plass de vil besøke, sier Ole Martin Dahle.