Imponerte reiselivsjournalister i Flatanger

For første gang har Visit Norway og Trøndelag Reiseliv lagt en pressetur med utenlandske reiselivsjournalister til Flatanger. Og de var imponert over det de fikk oppleve.

– En av journalistene sa at han hadde vært i Norge åtte ganger. Men han hadde aldri opplevd et sånt mangfold av opplevelser på en dag, sier Kirsten Schultz i Trøndersk Reiseliv AS, som arrangerer turen i samarbeid med Visit Norway i Tyskland.

Åtte tyske reiselivsjournalister startet sitt fem-døgns trøndelagsopphold i Flatanger. Klokka sju torsdag morgen sto de klare til å dra ut på ørnesafari med Ole Martin Dahle i Norway Nature.

– Vi var også så heldige å få se ørn, forteller Kirsten Schultz.

Fisketur og kamskjell
Deretter ble det fisketur med Reidar Einvik i Einvika overnatting og havfiske, og tur til Ellingsråsa fyr med Tore Aune i Folla Aktiv.

– Der var det noen som tok seg en tur med kajakk, mens andre snorklet og tok opp kamskjell. De ble anrettet og servert. En av journalistene er spesielt opptatt av mat, og han syntes dette var noe av det beste han hadde spist, forteller Schultz.

De tyske journalistene var imponert over alt de fikk oppleve i Flatanger. Her på Stranda, før avreise til Ellingsråsa fyr. (Foto: Ole Martin Dahle)

De tyske journalistene var imponert over alt de fikk oppleve i Flatanger. Her på Stranda, før avreise til Ellingsråsa fyr. (Foto: Ole Martin Dahle)

De åtte journalistene fikk også en omvisning ved Flatanger Settefisk etter ankomst onsdag kveld. Der ga Morten Strøm dem en innføring i laksens liv fra egg til smolt.

– Opplevelsesrik dag
Fra Flatanger gikk turen til Sørgjæslingan. Følget besøkte også et visninganlegg for oppdrettslaks i Vikna. Torsdag kveld klokka 2215 kom følget til hotellet i Rørvik, og fredag står Norveg og Leka på programmet, før kursen settes mot Trondheim og Fosen.

– Det har vært en opplevelsesrik dag, sier Kristin Schultz.

Årlig er det to, tre grupper med journalister som får en guidet pressetur i Trøndelag. Men dette var første gang reiselivsreporterne ble tatt med til Flatanger.

Store muligheter
Ifølge Schultz var de imponert over det de fikk se og være med på. – Det synes det var helt fantastisk. Flatanger har muligheter, spesielt når aktivitetsleverandørene også kan tilby overnatting. Da er potensialet større, sier hun.

Journalistene på tur ut fra Lauvsnes med Tore Aune bak roret på den hurtiggående båten. (Foto: Ole Martin Dahle)

Journalistene på tur ut fra Lauvsnes med den hurtiggående rib’en. (Foto: Ole Martin Dahle)

Også for Kristin Schultz, som jobber med salg og markedsføring av Trøndelag i utlandet, var det første gang hun besøkte Flatanger.

– Det er utrolig flott, spennende og imponerende det dere har å by på, sier hun.

Utfordringen er å koble dette sammen til en reiselivsprodukt, som inkluderer overnatting, transport, opplevelser og mat.

Stort marked i Tyskland
Presseturen for de tyske journalistene har tittelen «Gjennom Norges historiske hjerte – kystopplevelser i Trøndelag». Hensikten er å trekke de historiske linjene, og samtidig se hvordan folk lever og har det i dag.

De åtte journalistene kommer fra ulike regionale aviser i Tyskland, noen fra magasiner og to er frilansjournalister. Forhåpentlig vil de omtale Flatanger i sine reportasjer fra besøket i Trøndelag. Med 80 millioner innbyggere er Tyskland et stort marked for norsk reiselivsnæring.