Ondra klarte verdens vanskeligste rute

Adam Ondra har endelig klart å bestige verdens vanskeligste klatrerute i Hanshallaren i Flatanger - "Change" som han har satt til vanskelighetsgrad 9b+.

– Fantastisk, sier Berit Hestnes, som er vertskap for klatrerne. Hun fikk melding fra klatreteamet klokka 13.41 om at Adam Ondra hadde klart å bestige den vanskelige ruta.

Adam Ondra boltet den 55 meter lange ruta i Hanshalleren i juli. Han fortalte da til Flatangernytt at den kunne bli den hardeste ruta i verden.

Etter å ha besteget ruta, har han fastsatt graden til 9b+. Den er dermed den vanskeligste i verden.

Han klarte ikke å bestige ruta under besøket i sommer. Men 21. september var teamet tilbake, og de har jobbet i Hanshallaren siden. Adam Ondra var fast bestemt på å prøve å nå toppen.

– De har vært heldig med været denne gang. Et lite område har vært fuktig, men de siste dagene har det vært fin vind og varmt. Dermed tørket dette området opp, sier Berit Hestnes.

Klatreteamet har med seg et eget filmteam som skal lage en dokumentar om Adam Ondras bestigning av verdens vanskeligste rute. Filmteamet var også på plass torsdag, og de jobbet fortsatt i hula på ettermiddagen sammen med Adam Ondra for å sikre seg flere sekvenser til filmen.

Da Adam Ondra var i Hanshalleren i juli, filmet Flatangernytt hans forsøk på å bestige første del av ruta. Innslaget har gått verden rundt og er vist 65.000 ganger: