Fluefiske-kurs for de yngste

For første gang ble det i helga arrangert kurs i fluefisking for den yngre garde i Flatanger. 13 barn og unge lærte å kaste med fluestang. Men den store fangsten uteble.

– Vi fisket til halv tre i natt, og noen startet igjen i halv seks-tida, forteller Brede Andreas Larsen Hunnestad (10), en av deltakerne på kurset.

Kurset ble arrangert av Flatanger idrettslag, med Geir Hanssen pådriver og primus motor. Instruktør var Arne Saugestad.

– Av 13 kursdeltakere, kan 13 å kaste med flue, og det er bra, skryter Saugestad, men medgir at det gikk mye i ball i starten. Lauv fra bjørketrærne ved bredden av Lauvsneselva var nok den hyppigste fangsten…

Fredag og lørdag deltok de på fluefiskekurs i Lauvsneselva. Foran fra venstre: Tonje Elea Olsen, Verdal, Fredrik Susegg Berg, Namsos, Lucas Leander Haagensen, Matilde Hanssen, Brede Andreas Larsen Hunnestad, Simon Stamnes Hågensen og Asmund Rotvoll Stamnes. Bak fra venstre: Viktor S. Meland, Petter Austli Berg, Steinkjer, Marius Strøm, Edvard Østvik Løfsnæs, Fredrik L. Hunnestad, Fredrik Dahle Klocke og Marius Hanssen (medinstruktør).

– Det er artig å lære teknikken. Vi har også lært fluebindeknuter og noen sjømannsknuter, sier Lucas Leander Haagensen.

De er litt skuffet over at det ikke ble noen laks på kroken. Men de fikk noen småsei og en torsk, og de fikk grillet laks til middag – sjøl om den ikke lot seg lure på kroken.

– Det er nok litt for tidlig for laksen, men den kommer snart, mener Saugestad.

Geir Hanssen er svært godt fornøyd med kurset. Ikke minst er han glad det ble oppholdsvær for de unge fiskerne, som hadde camp ved gapahuken.

Simon Stamnes Hågensen fikk taket på fluefiskinga i løpet av kurset.

Kurset i fluefiske var svært populært, og det ble fulltegnet før annonsen rakk å komme på trykk. Derfor vil idrettslaget forsøke med et lignende kurs neste år.

– Vi ser også for oss et videregående kurs for årets deltakere, hvis vi får støtte, sier Geir Hanssen, som mener det er viktig at idrettslaget kan tilby flere aktiviteter enn de tradisjonell.

Kuret er blitt til som en følge av økonomisk støtte fra idrettslaget og kulturkontoret. I tillegg har sponsorer bidratt med fluefiskestenger, sett med fluer og annet tilbehør som deltakerne får beholde. De fikk også fiske gratis i elva.